Kikapott a II. liga újoncától a Dési Egyesülés

Kikapott a II. liga újoncától a Dési Egyesülés
Eredetileg Gyulafehérvárott rendezték volna a Dési Egyesülés–Újszentesi/Dumbrăviţai SK barátságos focimérkőzést, de végül az utolsó pillanatban a két klub vezetői abban egyeztek meg, a találkozót Désen játsszák le.

A bánságiak örvendtek is a döntésnek, ugyanis a Dobay István Stadionjukat éppen átrendezik, és ezen a nyáron minden ellenőrző meccset idegenben bonyolítanak le. Így történt a hétvégén is, amikor elég fárasztó utazás után a Temes megyeiek csak délután 1 órára érkeztek meg a Szamos-parti városba, ahol nagy hőségben kezdték az összecsapást. Úgy látszik a vendégek jobban bírták a meleget, és meglepetésre 2–1 (1–0) arányban nyertek. A találkozó góljait Ungureanu (41. perc) és Grancea (86. perc), illetve Alex Pop (52. perc) szerezte. Az újszentesiek edzője, Cosmin Stan, a tavalyi harmadosztályú évadhoz viszonyítva egészen új tizenegyet küldött a pályára, ugyanezt tette Dragoş Militaru, a hazaiak trénere is, csak azzal a különbséggel, hogy az első félidőben egy játékost leszámítva, ő a tavalyi bajnokságban is szerepeltetett összeállítással kezdte a mérkőzést.

Érdekes, a désiek jobban játszottak térfélcsere után, amikor a nyáron érkezett újoncok szerepeltek. Akkor született a Kolozs megyeiek gólja is, méghozzá Alex Pop tizenegyese révén. A találat után még 4 (!) kapufájuk volt a hazaiaknak. A vendégeknek a hajrában sikerült megszerezniük a győztes gólt.

A Temes megyeiek előzőleg Aradon a Motor pályán 5–1 arányban bizonyultak jobbnak az UTA U19-es ifjúsági csapatánál, tehát nem éppen gyenge  együttesről van szó, ők még okozhatnak meglepetést a másodosztályban is. A dési bravúr mintegy figyelmeztetés a II. liga részvevőinek, hogy egyáltalán nem kell lenézniük a nyári osztályozó után feljutó bánságiakat.

Az Egyesülés a következő összeállítással kezdte a sétatéri stadion pályáján lebonyolított ellenőrző mérkőzést: Răilean – Roş, Burdeţ, D. Pop, Gâţ – Adrian Pop, Alex Militaru, Cocian, Călugăr – Alex Pop, Fl. Blaj. Szünet után lehetőséget kaptak a keret többi játékosai is.