Garibaldi híd: csak hat hónapig tartanak az építkezési munkálatok

Hosszú vita után megszavazták a harmadikosok sportutalványát

Garibaldi híd, Kolozsvár
A híd rossz állapotban van, és a beavatkozás elvégzése elkerülhetetlen (Fotó: Rohonyi D. Iván)
Jövő tanévtől a kolozsvári harmadik osztályos elemisták egyszeri ötszáz lejes sportutalványban részesülnek a városi tanácstól. Ennek elfogadtatása korántsem ment zökkenőmentesen, hiszen a tanácsosok több mint egyórás vita után bólintottak rá az utalványok odaítélésére. Először az USR javasolta, hogy az erre szánt összeget kettőzzék meg. Utána a vita egyre inkább fokozódott, élénk szópárbaj alakult ki a két fél – a liberális Emil Boc és Dan Tarcea, valamint az ellenzékként működő USR-s és szociáldemokrata tanácsosok – között. Sértegetésekre is volt példa, ám ez csakis azt bizonyítja, hogy a helyhatósági választások közeledtével az élőben közvetített tanácsülésen is a választóknak üzennek. A tanácsülésen arról is döntöttek, hogy a Garibaldi hidat nem újíttatják fel, hanem teljesen újjáépíttetik, ami azt jelenti, hogy mind a gépkocsi-, mind a gyalogosforgalmat elterelik a Napoca szálló melletti, egykor Rákóczi hídként ismert létesítmény irányába.

Bár kezdetben úgy tűnt, hogy a következő – 2024–2025-ös – tanévtől a kolozsvári harmadik osztályos tanulóknak járó egyszeri ötszáz lejes támogatás megszavazása nem fog gondot okozni, mégsem így történt. A városi tanácsosok több mint egy órán át vitáztak erről a határozatról. Először Alexandra Oană USR-s tanácsos hozta fel azt, hogy az ötszáz lejes juttatás nagyon kis összegű, hiszen egy sportklubban az egyhavi díj kerül ennyibe. Ezért javasolta, hogy már most ezer lejre növeljék az egyszeri juttatást, és a projekt egyéves tesztelése után terjesszék ki azt a teljes elemi tagozatra. A tanácsos azt is kifogásolta, hogy a projekt lebonyolítása még több terhet ró a pedagógusok vállára. Emil Boc erre azzal vágott vissza, hogy az összeg megduplázása érdekében a tanácsos jelölje meg a finanszírozási forrást is. Adriana Cristian USR-s tanácsos arra emlékeztetett, hogy ők már 2021-ben felvetették a sportutalványok kiosztását az iskolásoknak, hogy ezzel is bátorítsák őket a tömegsportok művelésére, és csökkentsék a túlsúlyos gyerekek számát. 

Kisebb lavinát indított el Adriana Cristian azon kijelentése, hogy nem kéri azt, hogy a sportutalványok összegének megduplázását az U focicsapatnak szánt összegből vegyék el. Boc rögtön azzal vágott vissza, hogy az U focicsapat egyet jelent a kolozsváriakkal. „Önben nem kolozsvári szíve dobog?” – fakadt ki erre Boc. Kis idő múlva, amikor szót kapott, Anca Ciubăncan szociáldemokrata tanácsos keserűen jegyezte meg: sportutalványoktól függetlenül Boc havasrekettyei marad.

Vladimir Mătuşan szociáldemokrata tanácsos szerint lenne pénz, ha a polgármesteri hivatalnak nem kellene kártérítést és perköltségeket fizetni a vesztes perek miatt, amelyeknél a törvényszék nem az önkormányzat javára ítélkezett. 

„Meglepetésvendégként” jelen volt a városi tanács ülésén Viorel Băltăreţu USR-s képviselő, aki a párt kolozsvári polgármesterjelöltje, bár Bukarestben született. Javasolta, hogy a közpénzek hatékony elköltése érdekében digitális alkalmazást hozzanak létre, amely lehetővé tenné, hogy a sportutalványt a szülők közvetlenül az önkormányzattól igényeljék, kiiktatva a folyamatból az iskolákat. 

Ovidiu Vaida liberális városi tanácsos fölényesen jelentette ki: biztos abban, hogy a projekt sikeres lesz, és Emil Boc az új mandátumban még több pénzt fog erre költeni, míg ellenlábasa nem lesz itt polgármester. 

Oláh Emese RMDSZ-es alpolgármester arra figyelmeztetett: a sportutalványok önkormányzatok általi kibocsátására az új oktatási törvény biztosítja a törvényes lehetőséget. A városi tanács végül elvetette az utalvány összegének megkettőzésére vonatkozó javaslatot, ám 25 igen szavazattal jóváhagyták a határozatot. A kilencedik osztályosoknak kiutalandó egyszeri 600 lejes kulturális utalvánnyal kapcsolatban szerencsére nem voltak viták. 

A kolozsvári tanács tegnapi ülésén hagyták jóvá az új Garibaldi híd műszaki-gazdasági sarokszámait. Viorel Băltăreţu USR-s képviselő újból szót kért, és elmondta, hogy a híd felújítása már 2012-ben felmerült a városi tanácsban, 2014-ben bemutatták a javítási és kiszélesítési tervet, amit ötmillió lejből lehetett volna megvalósítani, ám 2019-ben ugyanez tízmillió lejbe került volna, most pedig hatvanöt millió lejes költségről beszélnek. A tanácsos kétségeit is kifejezte az újjáépítés kapcsán, és kíváncsi volt arra, hogy mi a garancia a hat hónapos határidő betartására. 

Dan Tarcea alpolgármester azt mondta: a polgármesteri hivatal már négy versenytárgyalást hirdetett meg, de senki sem jelentkezett. A tervező Costin és Vlad cég képviselője elmondta: azért kerül ilyen sokba az új híd megépítése, mert a tavaly novemberi kormányrendelet értelmében 25%-os tartalékalapot kell létrehozni. Ezenkívül a 2013-as projekthez képest változások történtek, amelyek nemcsak a mobil zsilipek létrehozásában, hanem a híd építésében állnak. A jelenlegi vélemények szerint a híd rossz állapotban van, és a beavatkozás elvégzése elkerülhetetlen. Anca Ciubăncan PSD-s tanácsos felvetette ideiglenes híd kialakítását a munkálatok idejére, ám a tervező cég képviselője azt mondta: a gépkocsi- és gyalogosforgalmat a Napoca szálló melletti hídra terelik át. A munkálatok befejezésére vonatkozóan elmondta: a munkálatok egy részét a folyómederben végzik, így azok nem kimondottan a hidat fogják érinteni. 

Mivel Emil Boc most is azt mondta, hogy minden esetben a szakemberek véleményére támaszkodik, Viorel Băltăreţu megjegyezte: gondosan válogassa ki a szakembereket, akiknek a véleményét elfogadja, mert nem lehet véletlen, hogy nincs jelentkező a városháza által meghirdetett versenytárgyalásokra. A városi tanács húsz igennel, egy ellenszavazattal és négy tartózkodással fogadta el a határozatot. 

A határozatban az szerepel, hogy az 57,5 méter hosszúságú új híd szélessége 22 méter lesz. A gépkocsik négy sávon közlekednek – két, egyenként 3 méteres szélességű, és két, egyenként 2,50 méter szélességű sávon. Két bicikliút lesz, amelyek szélessége egyenként 1,5 méter, míg a két járda szélessége egyenként 2,25 méter. A projekt megvalósítása tíz hónapot vesz igénybe.