Elkezdték a Borháncs-telepi úszómedence munkálatait

Esőben, sárban kezdték el a munkálatokat a kolozsvári Borháncs-telepen építendő oktatási és sportközpont épületénél, pontosabban az olimpiai méretű úszómedencéjének az alapjainál. Az eseményen, amelyen az időjárási viszonyokra való tekintettel sokan gumicsizmában jelentek meg, Emil Boc elmondta: a központban és környékén többek között bölcsőde, óvoda, elemi iskola, líceum kap helyet, de lesz park is.

A városvezető hozzátette: a körülbelül 22 millió eurós befektetést a polgármesteri hivatal saját forrásokból fedezi. Kiemelte: a helyhatóság bankkölcsönt vett fel annak érdekében, hogy finanszírozni tudja a munkálatokat. Boc arról is beszámolt, hogy az országban ez az első ilyen létesítmény, amelyet az önkormányzat saját pénzből épít fel. 

Bejelentette: az úszómedence olyan technológiát használ, mint párizsi olimpia létesítményei, így alkalmas bármilyen típusú és méretű verseny megszervezésére. – A beruházás olyan fontos, mint a stadion és multifunkcionális sportcsarnok. Ne feledjük, hogy 13 ezer négyzetméter felületről van szó – mutatott rá az elöljáró.

Oláh Emese RMDSZ-es alpolgármester kijelentette: az oktatási és sportközpont épületének, s ezen belül az 1000 férőhelyes lelátóval rendelkező úszómedencének a kivitelezése is jelzi, hogy a helyhatóság nem csak a városközpontban található befektetésekre összpontosít, hanem a lakónegyedekre is odafigyel.