Égi áldás közepette adták át Kolozsvár első kerekesszékes hintáját

Égi áldás közepette adták át Kolozsvár első kerekesszékes hintáját
A hirtelen beköszöntött tél sem szegte kedvüket az Én is szeretnék játszani! projekt ötletgazdáinak, önkénteseinek és barátainak: az előzetesen meghirdetett időpontban, vasárnap délután felavatatták Kolozsvár első kerekesszékes hintáját az Életfa Családsegítő Egyesület udvarán, a Magyar/1989. December 21. utca 78. szám alatt. A sűrű pelyhekben hulló hó mintha megszentelte volna a kezdeményezést, valamint annak egyik kézzel fogható eredményét, a közösségnek most átadott eszközt.

Eleve ez volt a céljuk a májusban elindított projekt kitalálóinak, hogy visszafordítsák a közösség javára mindazt, amit a közösségtől kaptak. Az idei Kolozsvári Magyar Napokon összegyűlt adományokból, a Kolozsvári Állami Magyar Színház által szervezett bolhapiac bevételéből, valamint különböző támogatásokból gyűlt össze a pénz, amelyből mindjárt két speciális hintát vásároltak; a másodikat hamarosan a város valamelyik közterén helyezik el, terveik szerint a Sétatéren, folyamatban van a szükséges papírok kiváltása.

Reméljük, hogy azt is ugyanolyan lelkesen fogadják majd a kolozsváriak, mint Tímea, aki kerekesszékével elsőként próbálta ki a hintát. A felnőttek koccintással és meghitt beszélgetéssel, a gyerekek lendülettel teli, játékos hógolyózással ünnepelték a sikert. Érdemes tudni, hogy a továbbiakban bárki bármikor betérhet az Életfa udvarára, hogy hintázzon egyet a vadonatúj eszközön.

Amíg arra várunk, hogy a második hinta is méltó helyére kerüljön, itt egy újabb program, amely kapcsolódik a projekthez: az Életfa önsegítő csoportot indít fogyatékkal élő gyermekek szülei számára, az első találkozót november 18-án, pénteken délután fél 6-tól tartják az egyesület székhelyén. A csoportot Andrásy Paula szociális munkás vezeti, szakmai tanácsadója pedig Berszán Budai Lídia egyetemi docens. A csoportfoglalkozás alatt gyerekfelügyeletet is biztosítanak. Érdeklődni, jelentkezni az eletfaegyesulet@gmail.com e-mail-címen lehet.