Adventi koncert Szamosújváron

Agnus Dei kórus
A Dés és Szamosújvár környéki fiatalokból létesült énekkar már többször is fellépett a kisvárosban
Szamosújváron javában zajlanak a karácsonyi előkészületek. A templomokban és imaházakban különféle vallási és kulturális rendezvényeket szerveznek, és mindenütt zajlik az ilyenkor szokásos imahét. E hétvégén, december 9-én, 18.30 órakor a Bábolna utcai római-katolikus (ferences) templomban nem mindennapi élményben lesz részük az egyházzene kedvelőinek.

Az Agnus Dei kórus adventi koncertre hívja a szamosújváriakat, akik már jól ismerik a Dés és Szamosújvár környéki fiatalokból létesült énekkart, hiszen több alkalommal is sikerrel szerepelt a kisvárosban. Ezúttal Kovács Hajnal karmester irányításával tizennégy adventi kórusművet adnak elő, a koncerten fellép még Petrovics Tünde, Szabó Kovács Adrienn és Márton Aliz szólista is. Zongorán kísér Csorba Erika, Marton Vivien és Tóbiás Eszter. Közben Tóth Árpád verse is elhangzik Kovács Árpád előadásában, amely egyik fénypontja lesz a szombat esti hangversenynek. A kórus tagjainak kívánsága, hogy mostani fellépésük hordozzon minden kedves hallgatót a mennyei harmóniák szárnyán. Az együttes mottója Soli Deo Gloria – vagyis egyedül Istené a dicsőség.

November közepén az Agnus Dei kórus emlékezetes koncertet tartott a nemrég felújított híres nagykárolyi Károlyi-kastélyban, de az elkövetkező időszakban számos alkalommal teremt majd ünnepi hangulatot a karácsonyváró zenebarátoknak.