Zenei utazás Velencétől Szentpétervárig – Újévi hangverseny az operában

Zenei utazás Velencétől Szentpétervárig – Újévi hangverseny az operában
Újévi hangversenyre várja közönséget 2022. január 6-án és január 15-én este 7 órától a Kolozsvári Magyar Opera társulata. Az intézmény közleménye szerint az idei koncert egyik különlegessége, hogy a műsorban ritkán játszott művek hangzanak el.

A zenei utazás Velencéből indul, ifj. Johann Strauss Egy éj Velencében című operettjéből a Gondola dal (előadja: Bardon Tony), Anina dala (Balázs Borbála), a Laguna walzer (Pataki Adorján), az Anina–Herceg duett (Balázs Borbála, Bardon Tony), és a Quartett (Balázs Borbála, Veress Orsolya, Bardon Tony, Pataki Adorján) hangzik el.           

Az utazás Szentpéterváron folytatódik, orosz zeneszerzők alkotásaival. Először Nyikolaj Andrejevics Rimszkij-Korszakov két művéből csendül fel részlet, a Karácsonyéj című műből a Polonéz, majd a Hópelyhecske című négyfelvonásos operából a Bohócok tánca.

Ezt követően Alekszandr Glazunov Les Ruses d'amour (Úrilány mint szolgáló) című balettjéből hangzik el a Grand pas des fiances (hegedűszóló: Barabás Sándor, csellószóló: Kostyák Előd).

Az orosz zeneszerzők műveinek sora Modeszt Petrovics Muszorgszkij műveivel folytatódik: A szorocsinci vásár című vígoperából hallható a „gopak”, majd Varlaam bordala a Borisz Godunovból, Sándor Csaba énekművész előadásában.

A zenei utazás során Alekszandr Glazunov Scenes de ballet-jének három részlete is megszólal: Mazurka, Adagio, Polonaise.            

A koncert Dmitrij Sosztakovics híres keringőjével zárul.      

Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera zenekara, valamint a fellépő énekművészek: Balázs Borbála, Veress Orsolya, Bardon Tony, Pataki Adorján, Sándor Csaba.

Vezényel: Horváth József. Színpadkép:Venczel Attila

A jelenlegi közegészségügyi előírások értelmében az előadáson való részvétel feltétele az érvényes védettségi igazolás felmutatása.

Az előadásra jegyek kaphatóak online az eventbook.ro oldalon, valamint az intézmény jegypénztáránál hétfőtől péntekig 10 és 14 óra között. A jegypénztár előadások előtt két órával nyit.