Közlemények

Április 25. és május 8-a között miniévadot tartanak a BBTE Színház és Film Karon belül működő Magyar Színházi Intézetnél. A végzős színis diákok öt előadásukat játsszák ebben az időszakban, az előadások helyszíne a Harag György Stúdióterem.
KultSzínTér
A Pro Agricultura Egyesület 2022-től csatlakozott az összmagyar gazdatársadalom legátfogóbb segítő szándékú programjához, a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű programhoz. A három mozzanatból álló programsorozat első ünnepi alkalmát, a búzaszentelést, április 27-én, szombaton, 11 órakor tartják a Kolozs megyei Buzában.
Közhír
A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatát képviselő csapat győzelmével zárult idén a Kárpát-medence legrangosabb magyar nyelvű esettanulmány-versenye, az Országos Esettanulmány Verseny (OEV).
Közhír
Idén ismét megszervezik a XV. Szakmai Napok – Business & Law Talks szakmai konferenciát április 27-28 között Kolozsváron. A Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium tizennégy éves múltra visszatekintő eseménye elsősorban az egyetemi hallgatókat szólítja meg, de eseményük nyitott minden korosztály számára.
Közhír
Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) és a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium április 12-14. között szervezte meg az Öveges József – Vermes Miklós Fizikaverseny országos döntőjét, amely az oktatási minisztérium által támogatott tanulmányi versenyek közé tartozik. A verseny a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban zajlott 57 diák részvételével.
Közhír
Vaskó Makka mindösszesen 2%-ot lát, ám bot nélkül közlekedik és aktív közösségi életet él. Programokat szervez sérült sorstársainak, tartja bennük a lelket és példát állít nekik, miképpen élhet teljes életet valaki látássérültként. Zenekarával folyamatosan koncertezik, és közben belekóstol az éjszakai életbe is. Ezt a nyitottságot és ennek a pörgős és tartalmas életformának az előnyeit, valamint buktatóit mutatja be szemléletformáló beszélgetések, valamint élő zenekaros koncertjei alkalmával.
KultSzínTér
Ha szeretsz énekelni, és jól érzed magad a színpadon, akkor nem kell más tenned, mint elmenni egyéniben vagy duóban az X-Faktor kolozsvári meghallgatására, amelyet a Rhédey kávézóban szerveznek április 19-én, pénteken 20 órakor.
Közhír
Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) és a Magyar Természettudományi Társulat közösen szervezte a Hevesy György Kárpát-medencei Kémiaverseny erdélyi döntőjét április 13-án a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban.
Közhír
Szerte a világból várják a bábszínházak jelentkezését a nyolcadik WonderPuck Utcaszínházi Fesztiválra, amelyet szeptember 6-a és 8-a között szerveznek Kolozsváron és Szászfenesen
KultSzínTér
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete idén jubileumi évet ünnepel a Könyvturival, ugyanis tízedik alkalommal várja az olvasni vágyókat, és segít az elárvult könyveknek új gazdára találni. A Könyvturi idei fő eseménye április 19-20. között zajlik Kolozsváron, hagyományszerűen a Szabók bástyájában.
KultSzínTér
Átadták Magyarpalatkán az uniós forrásokból korszerűsített 161G jelzésű Vajdakamarás–Magyarpalatka–Vasasszentgothárd 18 kilométeres szakaszt, amely az ún. besztercei út része.
Közhír
Április 15-től lehet megvásárolni a kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem (USAMV) kertészeti és vidékfejlesztési karának szakemberei által termesztett cserepes virágokat és cserjéket, valamint szamócafajtákat a campuson található üvegházakban és a kertészeti kutatóállomáson – tájékoztatott közleményben az egyetem.
Közhír