László Éva énekművészre emlékeznek a magyar operában

László Éva Carmen szerepében
Carmen szerepében 1958-ban (Fotó: laszloevaopera.com)
László Éva a magyar opera egykori énekművésze, kiváló mezzoszopránja születésének 100. évfordulója tiszteletére tűzték műsorra a 2024. március 7-i Carmen-előadást.

– Ő is rendkívüli alkotója volt annak a társulatnak, amely létrehozta az újkori kolozsvári magyar operát, ennek szerkezetét a mai napig fenntartjuk. Igyekszünk olyan szintre emelni, hogy méltók legyünk az örökkévalóságból ránk tekintő elődeinkhez is – nyilatkozta Szép Gyula operaigazgató.

 Az este fél hétkor kezdődő rendkívüli produkciót Jankó Zsolt dirigálja, rendezője Szabó Emese. Szereplők: Veress Orsolya, László Boldizsár, Sándor Csaba, Egyed Apollónia, Szilágyi János, Bardon Tony, Kincses Márk, Covacinschi Yolanda, Balázs Borbála, Sándor Árpád, Bogoi Viorica, Mányoki László

A László Éva tiszteletére tartott előadást könyvbemutató előzi meg este fél hattól az opera emeleti előcsarnokában. A hangmilliomos mezzoszoprán című életrajzi kötet szerzője Benkő Judit, a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztősége komolyzenei műsorainak egykori szerkesztője. Az esemény meghívott vendégei: Roth György, az énekművész fia, Benkő Judit, muzikológus és Rónai Ádám zeneművész. Az est házigazdája Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznap 10 és 14 óra között), valamint online a www.eventbook.ro weboldalon.