Rajtol az Opera Aperta fesztivál

Rajtol az Opera Aperta fesztivál
Hatodik alkalommal szervezik meg az Opera Aperta elnevezésű fesztivált, amely ma, augusztus 6-án rajtol Verdi Traviata című művével. A kolozsvári Román Opera által szervezett rendezvénysorozat augusztus 6-a és szeptember 5-e között várja az érdeklődőket az opera nagytermébe illetve a Főtéren felállított színpadon zajló előadásaira.

(Borítókép: Az augusztus 6-i Traviatában Nagy Zoltán alakítja Georges Germont szerepét. Fotó forrása: Román Opera)

Az intézmény közleménye szerint Giuseppe Verdi Traviata című művét két alkalommal is műsorra tűzik az opera termében: augusztus 6-án, pénteken és augusztus 7-én, szombaton este 7 órától, mindkét este meghívott vendégek közreműködésével.

Az augusztus 6-i előadáson Nagy Zoltán basszbariton debütál Georges Germont szerepében, a Vladimir Lungu vendégkarmester által vezényelt előadáson Mirella Bunoaica énekli-alakítja Violettát. Augusztus 7-én Paula Iancic szoprán  lép színpadra Violetta Valéry szerepében. Az operaelőadás vendégrendezője: Nadine Duffaut.

Augusztus 18-án este 7 órától szintén a román opera termében látható a Disney Medley című produkció, augusztus 22-én pedig a My fair lady című musical.

További négy előadást tartalmaz az Opera Aperta fesztivál, ezek mindegyike a főtéri színpadon tekinthető meg esténként fél 9-től. A szabadtéri produkciók sorozata augusztus 28-án startol a Ruxandra Donose 30 című gálaműsorral, David Crescenzi vezényletével, amely Ruxandra Donose mezzoszoprán 30 éves művészi tevékenységét hivatott megünnepelni.

Augusztus 29-én Giuseppe Verdi Nabucco című operáját tekinthetik meg az érdeklődők, Szabó Bálint, Ionuț Pascu, és Nadia Cerchez vendégművészekkel, vezényel: Adrian Morar, rendező: Ina Hudea.

Szintén egy Verdi-mű, a Rigoletto szerepel műsoron szeptember 3-án, szeptember 5-én pedig Mikis Theodorakis és Lorca Massine Zorba című műve zárja az idei Opera Aperta fesztivált.

Az előadásokkal kapcsolatos részletekről és a jegyvásárlási lehetőségekről az operacluj.ro weboldalon lehet tájékozódni.