Megduplázta az élelmiszer-támogatási program összegét az önkormányzat

Megduplázta az élelmiszer-támogatási  program összegét az önkormányzat
A helyi tanács megduplázta az élelmiszer-támogatási programjának összegét pénteki ülésén, az igénylők egyszeri juttatása 200 lejről 400 lejre nő, amihez szociális értékjegyek formájában jutnak hozzá, és alap élelmiszerekre fordíthatják.

A  programban azok a személyek  vehetnek részt, akik kolozsvári  lakhellyel rendelkeznek, és eleget tesznek a kritériumoknak.  A támogatásra a családon  belüli erőszak áldozatai, az emberkereskedelem áldozatai, a súlyos fogyatékkal, rokkantsággal élők jövedelemtől függetlenül jogosultak. A támogatást továbbá azok a nyugdíjasok, szociális vagy családi segélyben részesülők, illetve munkanélküliek (függetlenül attól, hogy  részesülnek vagy sem a munkanélküli-segélyben), rokkantak, veteránok, háborús özvegyek, deportált személyek, rabok, politikai üldözöttek, forradalmárok vagy árvák igényelhetik, akik családtagonként havonta legfeljebb 1386 lejes jövedelemmel rendelkeznek. Egyedülálló személyek esetében a  havi jövedelem nem haladhatja  meg a havi 2053 lejt.  

Az élelmiszerjegyek éven te egyszer válthatók ki. A jogosultak november utolsó munka napjáig igényelhetik a támogatást a program lebonyolításával megbízott Szociális és Egészségügyi Igazgatóságnál (DASM).  Az élelmiszerjegyek átvételének  időpontjáról és helyszínéről  ugyancsak a DASM nyújt hivatalos tájékoztatást.