Március 20-ig lehet támogatásért pályázni a kolozsvári önkormányzatnál

pályázati kiírás
Kolozsvár önkormányzata 2024-ben 15,5 millió lejes keretből finanszíroz kulturális projekteket, további 21,8 millió lejt sporttevékenységek és projektek számára különített el, 700 ezer lejt pedig szociális pályázatok támogatására fordít.

A támogatásra olyan civil szervezetek pályázhatnak, akik a széles közönségnek szóló, általános érdeklődésnek örvendő, helyi vagy regionális projekteket bonyolítanának le. 

„Kolozsvár nem lenne olyan, amilyennek ma ismerjük a színes kulturális, sport vagy szociális jellegű programkínálata nélkül. Fontosnak tartjuk megteremteni minden évben azt a keretet, amiből ezeket a programokat finanszírozni tudjuk, hiszen évről-évre nő az érdeklődés úgy a pályázatok, mint a megszervezett programok iránt. Arra buzdítom tehát a civil szervezeteket, hogy éljenek a pályázási lehetőséggel” – fogalmazott Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere. 

A kulturális pályázati kiírás célja az innovatív, kulturális produkciók és művészeti alkotások létrehozásának bátorítása, olyan projekteké, amelyek hozzájárulnak Kolozsvár fejlődéséhez. További célkitűzések az eredeti ötleten alapuló kezdeményezések bátorítása, az épített örökség és a kulturális hagyományok értékként való megjelenítése, a kulturális tapasztalatcsere, a helyi, országos és nemzetközi együttműködések támogatása, a közönségnevelés valamint Kolozsvár láthatóságának és ismertségének növelése, a fiatal tehetségek támogatása, a kulturális szektor szakértelmének növelése, és a kulturális téren tevékenykedő kolozsvári szervezetek fejlődésének elősegítése. 

Minden pályázatot egy nyomtatott példányban és egy adathordozón kell benyújtani a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal iktató irodájánál, vagy online a www.primariaclujnapoca.ro vagy a www.edirect.e-guvernare.ro honlapon. A pályázatokat 2024. február 20-tól 2024. március 20-a 16:30 óráig várja az önkormányzat az iktatóban, online viszont éjfélig benyújthatók. 

Bővebb információk ide kattintva olvashatók.