Konföderációs Kupa: Ronaldo rekordja

Konföderációs Kupa: Ronaldo rekordja
A portugál és a mexikói együttes jutott tovább az A-csoportból az oroszországi labdarúgó Konföderációs Kupán szombaton. A B-csoportból a papírformának megfelelően a világbajnok Németország, illetve a dél-amerikai kontinens legjobbja, Chile jutott az elődöntőbe.

Az Európa-bajnok portugálok, akik még soha nem kaptak ki a Konföderációs Kupa történetében – egyben a magyarok vb-selejtezős ellenfelei – az új-zélandi együttest verték könnyedén 4–0-ra, s zártak a csoport élén. Cristiano Ronaldo meglőtte 75. gólját a válogatottban, amivel beérte Kocsis Sándort, így most már együtt állnak az európai örökrangsor második helyén, Puskás Ferenc (86 gól) mögött.

A mexikói gárda a házigazda orosz válogatott ellen hátrányból fordított, és győzött 2–1-re.

A vasárnapi zárófordulóban a német válogatott 3–1-re győzte le a kameruni csapatot, a chileiek pedig 1–1-es döntetlent játszottak az ausztrálokkal.

A német válogatott kispadján 150. alkalommal ült Joachim Löw, az 57 éves szakembernek ez volt a 100. győzelme a Nationalelffel. Tanítványai a második játékrészben bedarálták afrikai riválisukat, akik ráadásul a félidő derekán emberhátrányba kerültek, miután a játékvezető a videobíró „véleményét” kikérve kiállította Ernest Maboukát. Az eset érdekessége, hogy a kolumbiai Wilmar Roldán először rossz játékosnak mutatta fel a piros lapot.

Az elődöntőben a németek a mexikóiakkal, a chileiek pedig az Európa-bajnok portugálokkal találkoznak.

Eredmények, 3. forduló:

A-csoport: • Portugália–Új-Zéland 4–0 (gól: C. Ronaldo – 33., 11 m, Bernardo – 37., A. Silva – 80. és Nani – 91.) • Mexikó–Oroszország 2–1 (N. Araujo – 30. és H. Lozano – 52. perc, illetve Szamedov –25. perc; kiállítva: Zsirkov – 68. perc, Oroszország). A csoport végeredménye: 1. Portugália 7 pont (7–2), 2. Mexikó 7 (6–4), 3. Oroszország 3., 4. Új-Zéland 0.

B-csoport: • Németország–Kamerun 3–1 (Demirbay – 48., továbbá Werner 2 – 66. és 81. perc, illetve Aboubakar – 69. perc; kiállítva: Mabouka – 64. perc, Kamerun) • Chile–Ausztrália 1–1 (Rodriguez – 68. perc, illetve Troisi – 42. perc). A végeredmény: 1. Németország 7 pont, 2. Chile 5, 3. Ausztrália 2, 4. Kamerun 1.

A további program, elődöntő (a mérkőzések 21 órakor kezdődnek):

Szerda: • Portugália–Chile. Csütörtök: • Németország–Mexikó.