Konföderációs Kupa: döntetlenek napja

Konföderációs Kupa: döntetlenek napja
Nem bírt egymással csütörtökön a kameruni és az ausztrál labdarúgó-válogatott a 2018-as világbajnokság főpróbájának tartott Konföderációs Kupa második fordulójában, Szentpétervárott – ezzel mindkét csapat megszerezte első pontját. A vb-címvédő német labdarúgó-válogatott is 1–1-es döntetlent játszott Dél-Amerika bajnokával, Chilével.

A chileiek vezető találatát szerző Alexis Sánchez hazája válogatottsági gólrekordere lett, ugyanis ez volt a nemzeti csapatban a 38. gólja. A németek részéről a Mönchengladbachban játszó Lars Stindl egyenlített.

Ezzel a két csapat egyaránt négy ponttal áll, hárommal megelőzve Kamerunt és Ausztráliát, így az utolsó fordulóban már döntetlennel is biztosítják továbbjutásukat.

Eredmények, Konföderációs Kupa, B-csoport, 2. forduló: • Kamerun–Ausztrália 1–1 (gól: André Zambo Anguissa – 45 + 1. perc, illetve Mark Milligan – 60. perc, 11 m) • Németország–Chile 1–1 (Lars Stindl – 41. perc, illetve Alexis Sánchez – 6. perc). Az állás: 1. Chile 4 pont (3–1), 2. Németország 4 (4–3), 3. Ausztrália 1 (3–4), 4. Kamerun 1 (1–3).