Jósika-líceum: megismertetni a tanulás szépségeit, kihívásait

Jósika-líceum: megismertetni a tanulás szépségeit, kihívásait
A tordai Jósika Miklós Elméleti Líceumban 307 bölcsődés és diák kezdte az idei tanévet hétfőn. „Nem szeretném már első nap azzal kezdeni, hogy figyelmeztetlek, holnaptól tanulni kell, nem lehet lógni és igyekezzetek minél pontosabban és hibátlanabbul végezni a munkátokat. Elmondom viszont azt, hogy a hatékony tanulás három alapfeltétele: a kíváncsiság, az állandó gyakorlás és hibáink állandó javítása. Csakis ezen az úton van fejlődés” – fogalmazott Józan Erzsébet iskolaigazgató.

Az intézményvezető megjegyezte, ebben a tanévben is szeretnék a tanulókban felkelteni a tudás vágyát, megismertetni velük a tanulás szépségeit, kihívásait és fontosságát, kíváncsivá tenni őket a világ összefüggéseinek megismerésére és megértésére. Céljuk, hogy a diákok képesek legyetek rohanó világunkban is egymásra odafigyelni.

„Legyetek nyitottak egymás gondjaira, szükségleteire és tudjatok segítőkészen, befogadó módon reagálni ezekre. Tisztességre, öntudatra, becsületre, kitartásra szeretnénk nevelni titeket. Hiszünk a közösség összetartó erejében. Ezért is törekszünk arra, hogy iskolai közösségünket aktív programokkal, közösségi élményekkel összetartsuk, nagycsaláddá alakítsuk. A hagyományok őrzése és tisztelete, az új iránti nyitottság, a kölcsönös felelősségvállalás, a hit és az optimizmus, az egymás iránt táplált bizalom és szeretet lehetnek azok az értékek, amelyek közösségünket jellemzik” – mutatott rá az iskolaigazgató.

„Törekedjünk arra, hogy nálunk ilyen örömteli tanulásban legyen része a diákoknak. Törekedjünk arra, hogy ez év folyamán is minél több diákunk érjen el sikereket tanulmányaiban. És bár az iskola alapvetően a tanulásról szól, fontos, hogy élményeket is adjon, hiszen az élmények és a sokféle tapasztalat erősíti diákjaink identitástudatát, összetartozás-élményét” – tette hozzá.