Kíváncsivá tenni a diákokat az összefüggések megismerésére

Kíváncsivá tenni a diákokat az összefüggések megismerésére
Kétszázhatvan diákkal kezdte az új tanévet a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum – tudtuk meg Józan Erzsébet iskolaigazgatótól, aki megnyitóbeszédében hasznos tanácsokkal látta el az tanévkezdőket.

– A hatékony tanulás három alapfeltétele: a kíváncsiság, az állandó gyakorlás és a hibáink folyamatos javítása. Csakis ezen az úton van fejlődés. A sokszori próbálgatás, újrakezdés és bizony hibázás lehetőségével is kell számolni. Ha tévedtünk, vagy valami nem sikerül elsőre ne adjuk fel, próbáljuk újra – bíztatta a diáksereget az iskolaigazgató, aki szerint ebben a tanévben is szeretnék felkelteni a diákokban a tudás vágyát, rávilágítani a tanulás szépségeire, kihívásaira és fontosságára, kíváncsivá, motiválttá tenni őket a minket körülvevő világ összefüggéseinek megismerésére és megértésére.

Az iskolaigazgató a szülőkhöz is szólt, arra kérte őket, hogy bízzanak a pedagógusokban, mert azok mindent meg fognak tenni azért, hogy a rájuk bízott gyermekeik ügyes, okos és intelligens fiatalokká váljanak. Ugyanakkor arra kérte őket, hogy segítsék pedagógusaik munkáját gyermekeik boldogulása érdekében, mert hiszi, hogy a szülők és az iskola együttműködése a tanulók javát szolgálja.

Munkatársaitól pedig azt kérte Józan Erzsébet, hogy az új tanévben is dolgozzanak együtt a közös célokért, közös akarattal. Törekedjenek arra, hogy a következő tanév folyamán is minél több diákjuk érjen el tanulmányai sikereket. És bár az iskola alapvetően a tanulásról szól, az iskolaigazgató fontosnak tartja, hogy élményeket is adjanak, hiszen ezek azok, amelyek a diákjaink identitástudatát, összetartozás-élményét erősítik. Végül pedig boldog pillanatokkal, szorgalommal, türelemmel, figyelemmel, erővel és jó egészséggel teli, eredményes tanévet kívánt mindenkinek.