Tanévkezdés az Ghibu-ban: a legfontosabb a lehetőségek felfedezése

Tanévkezdés az Ghibu-ban: a legfontosabb a lehetőségek felfedezése
Két tanévnyitón vehettek részt a Donát negyedi O. Ghibu Elméleti Líceum magyar tagozatának diákjai. Az iskola udvarán megtartott tanévnyitó után a Törökvágási Református Egyházközség Donát úti templomában szerveztek ünnepséget.

– Tudom, hogy nagy izgalommal vártátok a mai napot, hogy végre iskolások lehessetek! Gondolom, most, hogy megismerhettétek egymást, a tanító nénit, és egy kis betekintést, ízelítőt kaphattatok az iskolai életből, rájöttetek, nincs miért izgulni, mert a legjobb kezekbe kerültök. A tanító néninek szinte saját gyerekei lesztek: segít, bátorít majd benneteket a még ismeretlen iskolai életben. Megkezditek az iskolai élet kötöttségekkel járó feladatait, és nemcsak egyszerűen egy nagy múltú oktatási intézmény diákjai lesztek, hanem egyszersmind egy nagy család, összetartó közösség részévé váltok majd. Arra kérlek és biztatlak titeket, hogy az iskola hírnevéhez méltó módon viselkedjetek, hogy tanulmányaitok során tudásotok legjavát adjátok – köszöntötte az előkészítő osztályosokat Dosztál Ferdinánd, a magyar tagozatért felelős igazgatóhelyettes.

A templomi tanévnyitón Balázs Gergő lelkész hirdetett igét, majd Bucskó Evelyn magyartanár köszöntötte az egybegyűlteket. – Remélem, hogy a nyár és a vakáció rengeteg új kalanddal, izgalmas, felejthetetlen élménnyel ajándékozott meg titeket, kedves diákok. Bizonyára sikerült feltöltődni, kipihenni a tavalyi év fáradalmait, és így megújult erőkkel kezdhetjük a tanévet. Kissé félve kérdezem tőletek, hogy vártátok-e a mai napot, a szeptembert, az iskolakezdést, hiszen kétlem, hogy egységes választ adnátok. Bizonyára ti is fel tudnátok sorolni az iskolába járás nagyon jó és kevésbé jó részeit, hiszen legtöbben rendelkeztek már hasonló tapasztalatokkal. Ám az előkészítősök életében teljesen új fejezet kezdődik. A tanító néninek köszönhetően nekik számtalan izgalmas tevékenységben, játékos tanulásban lesz részük. Minden bizonnyal az ötödik osztályosok is kíváncsian, izgatottan várják mindazt, amit az iskola újabb szakasza tartogat számukra. A tanító néni helyett ezután mi, a tanárok fogunk bevezetni titeket az egyes tantárgyak rejtelmeibe, érdekességeibe, és mindent megteszünk azért, hogy rövid időn belül megbirkózzatok az új kihívásokkal. A líceumi évek kezdetével a kilencedikesek egyre közelebb kerülnek a felnőtté válás kihívásaihoz. Ezeknek az éveknek a fontossága azonban nem csupán a tanulásban, az érettségire való készülésben és a szórakozásban merül ki. A legfontosabb talán az, hogy felfedezzétek a bennetek és a világunkban rejlő lehetőségeket, illetve, hogy lelki, erkölcsi értékekkel gazdagodjatok, hiszen így válhattok emberséges, becsületes, felelősségteljes felnőttekké – buzdította a Ghibu-líceum tanulóit Bucskó Evelyn magyartanár. Szavalt Kiss Anna első osztályos és Zsebe Jázmin hatodik osztályos tanuló. A templomi tanévnyitó közös énekléssel zárult.

Borítókép: Tamás Zoltán