Első labdaérintéséből gólt szerzett a Genoa friss igazolása

Hivatalosan is a Genoáé az MTK 19 éves játékosa

Első labdaérintéséből gólt szerzett a Genoa friss igazolása
A Genoa fontos három pontot szerzett a hozzá hasonlóan a kiesés ellen küzdő Empoli vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának hétfői mérkőzésén.

Az Empoli együttese egy győzelemmel pontszámban utolérte volna 15. helyezett riválisát a tabellán, ám hiába egyenlítette ki az elefántcsontparti Cristian Kouamé vezetőgólját a 63. percben Giovanni Di Lorenzo, a vendégek nem sokkal később a szerb Darko Lazovics és a paraguayi Antonio Sanabria góljaival három perc alatt eldöntötték a három pont sorsát.

A 22 éves Sanabriának – aki két napja a Real Betis kölcsönjátékosaként csatlakozott az olasz csapathoz – a gólt megelőző fejes volt az első labdaérintése új klubjában.

A Genoa kapuját a román ifjúsági válogatott Ionuţ Radu őrizte.

Az Empoli vereségével sorozatban hatodik bajnokiján maradt nyeretlen.

Eredmény: • Empoli–Genoa 1–3. Az állás: 1. Torinói Juventus 59 pont, 2. SSC Nápoly 48, 3. Milánói Internazionale 40, 4. AC Milan 35, 5. AS Róma 34, 6. Sampdoria 33, …, 13. Genoa 23, …, 17. Empoli 17.

*

Az olasz élvonalban szereplő Genoa csapatánál folytatja pályafutását Schäfer András: az MTK Budapesttől távozó 19 éves futballista – az őt menedzselő Careers Management Group tájékoztatása szerint – három és fél éves szerződést írt alá.

A játékosnak 2020 nyaráig volt szerződése az MTK-val, olasz sajtóhírek szerint a Genoa egymillió eurót fizetett a korosztályos válogatott középpályás játékjogáért.

Az olasz együttes szerdán adta el – sajtóhírek szerint 35 millió euróért – gólerős lengyel támadóját, a 23 éves Krzysztof Piateket az AC Milannak.

A szombathelyi születésű Schäfer 2014 nyarán került az MTK-hoz, az első csapatban 2017 tavaszán mutatkozott be. A 2017–2018-as idényben a másodosztályban bajnok együttesben már alapembernek számított, az őszi idényben pedig a magyar NB I. hatodik helyén álló gárdának is stabil kezdőjátékosa volt, 14 bajnokin egyszer volt eredményes.

Az MTK már a hétvégén elköszönt a fiatal játékostól a törökországi edzőtáborban.

Borítókép: Schäfer András az MTK–Debrecen bajnokin 2018. december 1-jén – FOTÓ: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

SERIE A: KÉT EGYENLÍTÉS UTÁN REMI VERONÁBAN

A Hellas Verona 2–2-es döntetlent játszott a vendég Bolognával az olasz labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának zárómérkőzésén, hétfőn. A találkozón a hazaiak kétszer szereztek vezetést, a vendégek mindkétszer egyenlítettek, másodszor a 82. percben. A Hellas Verona nyolc, a Bologna hat forduló óta nyeretlen a Serie A-ban, ebben az időszakban előbbi harmadszor, utóbbi negyedszer ért el döntetlent.

Sport