Bajnokságról bajnokságra, kupáról kupára

Bajnokságról bajnokságra, kupáról kupára
Az európai labdarúgó topligák közül az olasz és a spanyol pontvadászatban bajnoki mérkőzéseket, Német- és Franciaországban pedig kupameccseket játszottak.

Serie A

A listavezető Milánói Internazionale a Sassuolo, míg a címvédő Torinói Juventus az SSC Nápoly felett diadalmaskodott az olasz labdarúgó-bajnokság 3., illetve 28. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésein.

Az Antonio Conte edzette milánóiak így már 11 forduló óta veretlenek, ezalatt ráadásul mindössze egy döntetlent játszottak. Az Inter góljain a belga Romelu Menama Lukaku és az argentin Lautaro Martínez osztozott. A házigazdáknál a román idegenlégiós Ionuţ Andrei Radu tartalékkapus volt, a vendégeknél a román válogatott Vlad Chiricheş kezdőemberként szerepelt (az egyik gólnál ő hibázott), a 89. percben lecserélték. A Sassuolo vendégjátéka eredetileg március 20-án volt esedékes, ám akkor a milánóiaknál négy játékos is pozitív koronavírustesztet produkált, ezért a mérkőzést elnapolták.

A másik, korábbról elhalasztott összecsapáson a Juve a portugál Cristiano Ronaldo és az argentin–olasz Paulo Bruno Exequiel Dybala találataival kerekedett riválisa fölé. A torinóiaknál a fiatal román Radu Drăguşin a cserepadon kapott helyet. A Juventus és az SSC Nápoly találkozóját eredetileg október 4-én kellett volna lejátszani, akkor azonban a délolaszok a koronavírusos esetek miatt nem tudtak elutazni Torinóba. A találkozó három pontját 3–0-lal a Juventusnak ítélte a szövetség, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) azonban az SSC Nápoly fellebbezésének helyt adva megváltoztatta a döntést, és a találkozó lejátszására kötelezte a csapatokat.

Eredmények, Serie A, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés: • Torinói Juventus–SSC Nápoly 2–1. A 28. fordulóból elhalasztott mérkőzés: • Milánói Internazionale–Sassuolo 2–1. Az élen 29 forduló után: 1. Inter 71 pont, 2. AC Milan 60, 3. Juventus 59, 4. Atalanta Bergamo 58, 5. Nápoly 56, 6. SS Lazio 52, …, 9. Sassuolo 40.

La Liga

Hajrábeli gólokkal 1–1-es döntetlenre végződött a Real Sociedad és vendége, az Athletic Bilbao szerda esti mérkőzése a spanyol bajnokság 29. fordulójának zárómérkőzésén. A sokáig gól nélküli döntetlenre álló meccs végjátékában Asier Villalibre fejesével vezetést szerzett a vendég bilbaói csapat, csakhogy ez nem volt elég a győzelemhez: a 89. percben Roberto López Alcaide jobbról középre kanyarította a labdát, Unai Simón Mendibil kapus alighanem azt hitte, elmegy a kapuja felett, ímmel-ámmal nyúlt érte – és tévedett: a labda a felső sarokba hullott… A két csapat megelőző három mérkőzését – köztük az április elejére tolt 2020-as Király Kupa-döntőt – a Sociedad nyerte meg egy-egy góllal.

Eredmény, La Liga, 29. forduló: • Real Sociedad–Athletic Bilbao 1–1. Az állás: 1. Atlético Madrid 66 pont, 2. FC Barcelona 65, 3. Real Madrid 63, 4. FC Sevilla 58, 5. Sociedad 46 (45–29), 6. Villarreal 46 (42–31), …, 9. Bilbao 36.

Német Kupa

Szerdán játszották le a Német Kupa utolsó negyeddöntőjét, az eredetileg márciusra tervezett találkozót a másodosztályú Jahn Regensburg koronavírusos esetei miatt kellett elhalasztani. Az összecsapást az élvonalbeli Werder Bremen nyerte 1–0 arányban a japán Juja Oszako 52. percben elért találatával. A Werder a folytatásban a bajnokság második helyén álló RB Lipcsével mérkőzik, míg az elődöntő másik ágán a Borussia Dortmund a 2. Bundesligában szereplő Holstein Kiellel csap össze április 30-án vagy május 1-jén. A berlini döntőt május 13-án rendezik.

Eredmény, Német Kupa, negyeddöntő: • Jahn Regensburg (II. liga)–Werder Bremen 0–1.

Francia Kupa

Az előző körben az Olympique Marseille-t búcsúztató Canet Roussillon bejutott a legjobb nyolc közé a Francia Kupában: a negyedik ligás csapat az egy szinttel feljebb érdekelt US Boulogne-t gyűrte le 1–0-ra a nyolcaddöntő szerdai játéknapján.

Eredmények, Francia Kupa, nyolcaddöntő: • Paris Saint-Germain–OSC Lille 3–0 – március 17-én játszották • AS Monaco–FC Metz 0–0, 11-esekkel: 5–4 – kedden játszották • Canet Roussillon FC (IV. liga)–US Boulogne (III. liga) 1–0 • CS Sedan Ardennes (IV.)–Angers 0–1 • Voltigeurs de Chateaubriant (IV.)–Montpellier 0–1 • Olympique Saumur FC (III.)–Toulouse (II.) 1–2 • GFA Rumilly-Vallieres (IV.)–Le Puy Foot 43 Auvergne (IV.) 4–0. Csütörtökre maradt a Red Star (III.)–Olympique Lyon találkozó, a győztesek továbbjutottak.