Bajnokok Ligája: Három rangadó jut szerdára

Bajnokok Ligája: Három rangadó jut szerdára
Három rangadónak számító mérkőzést is rendeznek szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

A háromból két párharcban (Borussia Dortmund–Atlético Madrid és FC Barcelona–Milánói Internazionale) két forduló után százszázalékos csapatok mérkőznek egymással: az A-jelű négyesben a német bajnokságban is remeklő – ott listavezető – Borussia Dortmund még gólt sem kapott a legrangosabb európai kupasorozatban.

„Készen állunk az Atlético elleni mérkőzésre! Ellenfelünk nagyon taktikus futballt játszik, így nekünk türelemre lesz szükségünk” – jelentette ki az összecsapás előtt Marco Reus, a német együttes támadója.

A német csapat a Bundesligában is nagyszerűen teljesít, nyolc találkozón 31 gól szerzett.

„A széleken fiatal játékosaink vannak, akik nagyon jók az egy az egy elleni szituációkban. Nagy becsvágy él bennük, de keményen kell dolgoznunk” – fogalmazott a dortmundiak vezetőedzője, Lucien Favre.

A két csapat eddig két idényben, az 1965–1966-os KEK-negyeddöntőben és a BL 1996–1997-es csoportkörében találkozott egymással: a Dortmund végül mindkét sorozatot megnyerte az adott szezonban.

A spanyol ligában listavezető Barcelona – amely vélhetően már a vasárnapi, Real Madrid elleni El Clásicóra is figyel – szombati bajnokiján elvesztette legnagyobb sztárját, az ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messit, aki kartörés miatt három hétig nem futballozhat. Az ő helyén várhatóan a francia Ousmane Dembélé játszik majd, és több lehetőséget kaphat az egyaránt nyáron szerződtetett, de eddig epizódszereplő chilei Arturo Vidal és brazil Malcolm is.

Az Inter a gyenge rajtot követően – négy bajnokin mindössze négy pont – éppen egy BL-meccsen kapta el a ritmust: a Tottenhammel szembeni, utolsó perces fordítás óta sorozatban hatszor nyert Luciano Spalletti együttese, így jó formában várja a barcelonai vendégjátékot. A találkozót az aradi Ovidiu Alin Haţegan vezeti.

A játéknap harmadik rangadóján a BL-ben egy győzelemmel és egy vereséggel rajtolt Paris Saint-Germain az olasz SSC Nápolyt fogadja. Mindkét csapatnak fontos a párizsi összecsapás, hiszen a csoport harmadik nagycsapata, a tavasszal döntős Liverpool kétszer egymás után a négyes leggyengébb tagjával, a szerb Crvena zvezdával találkozik. A PSG – ahol Lőw Zsolt Thomas Tuchel másodedzője – a francia bajnokságban tíz meccsből tíz győzelemmel, 37–6-os gólaránnyal áll, míg a Carlo Ancelotti edzette SSC Nápoly – amely az Udinese idegenbeli legyőzésével hangolódott a találkozóra – jelenleg második a Serie A-ban.

Az A-, a B-, a C- és a D-csoport harmadik fordulós mérkőzéseit rendezik szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

A-csoport: • FC Bruges (belga)–AS Monaco (francia) – 19.55-kor, élőben közvetíti a Look Sport, a DigiSport2 és a Telekom Sport2 tévéadó • Borussia Dortmund (német)–Atlético Madrid (spanyol) – DigiSport3 és Telekom Sport3. A csoport állása: 1. Dortmund 6 pont (4–0), 2. Atlético 6 (5–2), 3. Bruges 0 (1–4), 4. AS Monaco 0 (1–5).

B-csoport: • PSV Eindhoven (holland)–Tottenham Hotspur (angol) – 19.55-kor, Look Plus, DigiSport1 és Telekom Sport1 • FC Barcelona (spanyol)–Milánói Internazionale (olasz) – Look Plus, DigiSport1 és Telekom Sport1. Az állás: 1. Barcelona 6 pont (8–2), 2. Inter 6 (4–2), 3. Tottenham 0 (3–6), 4. PSV Eindhoven 0 (1–6).C-csoport: • FC Liverpool (angol)–Crvena Zvezda Belgrád (szerb) – DigiSport4 és Telekom Sport4 • Paris Saint-Germain (francia)–SSC Nápoly (olasz) – Look Sport, DigiSport2 és Telekom Sport2. Az állás: 1. Nápoly 4 pont, 2. Liverpool 3 (3–3), 3. PSG 3 (8–4), 4. Crvena Zvezda 1.

D-csoport: • Galatasaray Isztambul (török)–FC Schalke 04 Gelsenkirchen (német) • Lokomotív Moszkva (orosz)–FC Porto (portugál). Az állás: 1. Porto és Schalke 4–4 pont (egyaránt 2–1-es gólarány), 3. Galatasaray 3, 4. Lokomotív 0.