Bajnokok Ligája: Milánóba látogat az FC Barcelona

Bajnokok Ligája: Milánóba látogat az FC Barcelona
Az FC Barcelona milánói vendégjátéka emelkedik ki a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójának keddi programjából, már csak azért is, mert mindkét együttes számára komoly tétje lesz az összecsapásnak.

A százszázalékos német Bayern München mögött a Milánói Internazionale és a katalán alakulat is három ponttal áll. A két csapat eddig tíz alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, és az Inter csak egyszer tudott nyerni.

A milánói kék-feketék nincsenek túl jó formában, szombaton hazai pályán kikaptak az AS Rómától bajnoki rangadón, és csak a kilencedik helyen állnak az olasz Serie A-ban. Ezzel szemben az FC Barcelona a lengyel Robert Lewandowski góljával a Real Mallorca otthonában diadalmaskodott és a Real Madrid első pontvesztésének köszönhetően a spanyol tabella élére került.

A csoport másik mérkőzésén a Bayernnek a papírforma alapján nyernie kell a cseh Viktoria Plzen ellen.

A B-jelű négyesben az idény eddigi meglepetéscsapata, a belga Club Brugge két forduló után százszázalékos, és most hazai pályán a spanyol Atlético Madrid ellen nagy lépést tehet abba az irányba, hogy története tizedik BL-csoportkörös szereplése során első alkalommal továbbjusson.

A Brugge az előző fordulóban 4–0-ra nyert a portugál FC Porto otthonában, ezzel története legnagyobb idegenbeli BL-sikerét aratta, ráadásul első belga csapatként rajtolt két győzelemmel a legrangosabb európai kupában.

A D-csoportban a portugál Sporting CP Lisszabon kezdett két győzelemmel, és ezúttal a pont nélkül álló francia Olympique Marseille-hez látogat, míg az A-jelű négyesben hibátlan olasz SSC Nápoly a holland Ajax Amszterdam vendégeként lép pályára.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

A-csoport: • FC Liverpool (angol)–Glasgow Rangers FC (skót) – élőben közvetíti a DigiSport2, az Orange Sport2 és a Prima Sport1 tévéadó • AFC Ajax Amszterdam (holland)–SSC Nápoly (olasz) – DigiSport3, Orange Sport3 és Prima Sport3. A csoport állása: 1. Nápoly 6 pont, 2. Ajax 3 (5–2), 3. Liverpool 3 (3–5), 4. Rangers 0.

B-csoport: • FC Porto (portugál)–Bayer Leverkusen (német) • Club Brugge (belga)–Atlético Madrid (spanyol). Az állás: 1. Brugge 6 pont, 2. Leverkusen 3 (2–1), 3. Atlético 3 (2–3), 4. Porto 0.

C-csoport: • Bayern München (német)–Viktoria Plzen (cseh) – 19.45-kor, DigiSport1, Orange Sport2 és Prima Sport2 • Milánói Internazionale (olasz)–FC Barcelona (spanyol) – DigiSport1, Orange Sport1 és Prima Sport2. Az állás: 1. Bayern 6 pont, 2. Barcelona 3 (5–3), 3. Inter 3 (2–2), 4. Plzen 0.

D-csoport: • Olympique Marseille (francia)–Sporting CP Lisszabon (portugál) – 19.45-kor, DigiSport2, Orange Sport3 és Prima Sport1 • Eintracht Frankfurt (német)–Tottenham Hotspur (angol) – DigiSport4, Orange Sport4 és Prima Sport4. Az állás: 1. Sporting 6 pont, 2. Tottenham 3 (2-2), 3. Frankfurt 3 (1-3), 4. Marseille 0.