Bajnokok Ligája: győzelmi kényszerben várja az Intert a Barça

Bajnokok Ligája: győzelmi kényszerben várja az Intert a Barça
Az FC Barcelona győzelmi kényszerrel lép pályára szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjában: a katalán együttes a negyedik fordulóban az olasz Milánói Internazionalét látja vendégül.

A gránátvörös-kékek a cseh Viktoria Plzen kiütésével (5–1) kezdték a sorozatot, ezt követően azonban előbb a német Bayern Münchentől (0–2), majd múlt héten Milánóban az Intertől is kikaptak (0–1). Mivel a hibátlanul csoportelső bajoroknak Plzenben az eddig pont nélkül és 1–12-es gólkülönbséggel álló Viktoria vendégeként a papírforma alapján jó esélyük lesz a három pont begyűjtésére, az FC Barcelona győzelmi kényszerrel lép pályára a Camp Nouban. Xavi együttese a döntetlennel nem tudna javítani szorult helyzetén, veresége – és a Bayern pontszerzése – esetén viszont biztosan nem juthatna a legjobb 16 közé, ez a forgatókönyv a német és az olasz együttes számára érne biztos nyolcaddöntős helyet.

Az A-csoportban kilenc pontjával éllovas SSC Nápolynak ennek eléréséhez egy döntetlen is elég lenne hazai pályán a holland Ajax ellen. Az olaszok mellett szól, hogy eddig ők szerezték a csoportkörben a legtöbb gólt (13), a múlt héten pedig 6–1-re győztek Amszterdamban. A kvartett másik mérkőzésén az elmúlt szezonban döntős angol FC Liverpool Glasgow-ba látogat a pont és rúgott gól nélkül sereghajtó skót Rangershez.

A B-jelű négyest az előzetes várakozásokhoz képest meglepetésre hibátlan teljesítménnyel vezető Club Brugge is kvalifikálhatja magát a legjobb 16 közé, ehhez legalább egy ponttal kellene gazdagodnia az Atlético Madrid vendégeként, miközben a Bayer Leverkusen–FC Porto meccs nem zárul döntetlennel (utóbbi találkozón a nagykárolyi Kovács István fújja a sípot). A belga együttes győzelemmel mindenképpen nyolcaddöntős. A Brugge a jó védekezésére is építhet a spanyol fővárosban: a Bayern München mellett csupán a belga csapat büszkélkedhet azzal, hogy három találkozó után is kapott gól nélkül áll a csoportkörben.
A kiegyenlített D-csoportban a továbbjutás ebben a fordulóban még nem dőlhet el, az éllovas portugál Sporting CP Lisszabon a francia Olympique Marseille-t, míg az angol Tottenham Hotspur az Európa Ligában címvédő német Eintracht Frankfurtot fogadja.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

A-csoport: • SSC Nápoly (olasz)–AFC Ajax Amsterdam (holland) – 19.45-kor, élőben közvetíti a DigiSport1, az Orange Sport2 és Prima Sport2 • Glasgow Rangers FC (skót)–FC Liverpool (angol) – DigiSport2, Orange Sport2 és Prima Sport2. A csoport állása: 1. Nápoly 9 pont, 2. Liverpool 6, 3. Ajax 3, 4. Rangers 0.

B-csoport: • Atlético Madrid (spanyol)–Club Brugge (belga) – 19.45-kor, DigiSport2, Orange Sport3 és Prima Sport1 • Bayer Leverkusen (német)–FC Porto (portugál). Az állás: 1. Brugge 9 pont, 2. Leverkusen 3 (2–3), 3. Porto 3 (3–6), 4. Atlético 3 (2–5).

C-csoport: • FC Barcelona (spanyol)–Milánói Internazionale (olasz) – DigiSport1, Orange Sport1 és Prima Sport1 • Viktoria Plzen (cseh)–Bayern München (német) – DigiSport3, Orange Sport3 és Prima Sport4. Az állás: 1. Bayern 9 pont, 2. Inter 6, 3. Barcelona 3, 4. Plzen 0.

D-csoport: • Tottenham Hotspur (angol)–Eintracht Frankfurt (német) – DigiSport4, Orange Sport4 és Prima Sport3 • Sporting CP Lisszabon (portugál)–Olympique Marseille (francia). Az állás: 1. Sporting 6 pont, 2. Tottenham 4 (2–2), 3. Frankfurt 4 (1–3), 4. Marseille 3.