Költségvetés-kiigazításról döntöttek a megyénél
Vissza

Költségvetés-kiigazításról döntöttek a megyénél

A Kolozs Megyei Tanács tegnapi ülésén jóváhagyott költségvetés-módosítási határozat értelmében másfél milliárd lejjel módosul a megye idei költségvetése. Az önkormányzat saját forrásai átcsoportosításával több alárendelt intézményköltségvetését is kiegészítette.

A kolozsvári gyermekkórház költségvetését 9,2 millió lejjel, a rehabilitációs  kórházét 961 ezer lejjel, a Leon Daniello pneumoftiziológiáét 316 ezer lejjel, a Transilvania Filharmónia büdzséjét 100 ezer lejjel egészítették saját bevételekből. A sürgősségi gyermekkórháznak 242 ezer lejt karbantartásra, a járványkórháznak felszerelésekre 200 ezer lejt szavaztak  meg megyei forrásokból. A közterület-fenntartó igazgatóság számára 958 ezer lejt, a Salvamont Salvaspeo Megyei Hegyimentő-szolgálatnak 262 ezer lejt két mentőjármű beszerzésére és felszerelésekre, a Művészeti Múzeumnak 25 ezer lejt, a Puck Bábszínháznak 55 ezer lejt, a Tudor Jarda Művészeti Népiskolának 390 ezer lejt, a Művelődés folyóiratnak 6 ezer lejt utalt az önkormányzati testület.

„A költségvetés-kiigazítás során igyekeztünk az egészségügyi, közhasznú és művelődési intézmények számára forrásokat biztosítani az eredményes működés és korszerűsítés érdekében. A megyei egészségügyi és kulturális rendszer az egyik leghatékonyabb befektetés gazdasági és humán erőforrás vonatkozásban” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Jó hír: pénteken nem lesz tanítás ...
VIDEÓINTERJÚ - ET Parlamenti Közgyűlés ...
Újítás és hagyomány a Román Operában

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Tanügyminiszter: lehessen megbuktatni ...
  • Még nincs vége
  • Lehullt a vakolat az Első Magyar ...
  • Új vezetősége van az RMDSZ kolozsvári ...
  • Futóverseny