Június 17-én rajtol újra a Premier League
Vissza

Június 17-én rajtol újra a Premier League

A klubok csütörtöki ülésén eldőlt, hogy a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően (március 13. óta szünetel a bajnokság) június 17-én, az Aston Villa–Sheffiled United és a Manchester City–Arsenal összecsapásokkal folytatódik az angol élvonal. A következő meccseket június 19-én rendezik, míg az első teljes forduló 20-án, szombaton kezdődik – írja a The Telegraph.

A Premier League újraindításának első üteme a múlt héten indult, akkor vált lehetővé, hogy a klubok kis csoportos tréningeket tartsanak, szerdán pedig a csapatok képviselői egyhangúlag megszavazták a csapatedzések megkezdését. Így mostantól engedélyezett, hogy a játékosok közös tréningeken vegyenek részt, ugyanakkor előírás, hogy a szükségtelen kontaktusok számát a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék.

Az angol bajnokságból kilenc forduló van hátra, az élen az FC Liverpool áll 25 pontos előnnyel, és gyakorlatilag két győztes mérkőzés választja el attól, hogy 1990 után újra bajnok legyen. A hátralévő 92 mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik. Amennyiben egy játékos, stábtag vagy alkalmazott pozitív koronavírus-tesztet produkál, hét napra karanténba kerül, de ez csak a fertőzött személyt érinti, klubtársait nem.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Osztrák Nagydíj: Bottas nyerte a nyári ...
Újra kinyitja kapuit a Louvre
I. liga, rájátszás: felső- és alsóházi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ