Zenei Főgimnázium: a gyermek a legtökéletesebb teremtmény

Zenei Főgimnázium: a gyermek a legtökéletesebb teremtmény
Filip Antonella Margó, a kolozsvári S. Toduță Zenei Főgimnázium igazgató-helyettese Maria Montessorit idézte a tanévnyitón, miszerint a gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét.

Az elemi osztályosoknak elmondta: a szép osztálytermekben, otthonos hangulatban, a tanítónők segítségével könnyedén tanulják meg a betűvetést, az olvasást, és megannyi örömteli percet élnek majd át.

„Olyan iskolát szeretnénk, ahol a belső légkör, a tartalmas, együttes munka következtében jól érzi magát a tanuló és tanára egyaránt. A tanuló mellett ott áll a szülő is, mint az oktatás harmadik fontos szereplője. Ezért meggyőződésem, hogy akkor vagyunk jó iskola, ha szoros és nyílt kapcsolatot ápolunk a szülőkkel, őszintén beszélhetünk velük gyermekeik lehetőségeiről, problémáiról, hiányosságairól. Együtt kell dolgoznunk a közös cél érdekében. A szülői háttér, a biztatás, a segítségnyújtás és az a tudat, hogy a gyermek mindig számíthat szüleire, talán a legfontosabb tényező – mondta az igazgató-helyettes.

Rámutatott: a nyolcadikosok és az érettségi előtt álló végzős diákjaik számára nem lesz könnyű ez a tanév. „Ahhoz, hogy terveik valóra válhassanak, sokat kell tenniük. Pedagóguskollégáimmal abban reménykedünk: előbb-utóbb minden tanuló belátja, hogy tanulás nélkül nem lehet tudáshoz jutni, tudás nélkül pedig nem lehet az életben boldogulni” – jegyezte meg.