TIFF 2021 – Június végéig lehet jelentkezni a helyi versenyre

TIFF 2021 – Június végéig lehet jelentkezni a helyi versenyre
Tizenkettedik alkalommal szállhatnak versenybe a Kolozs megyei filmesek, vizuális szakemberek és mozgóképes tartalomgyártók a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) helyi megmérettetésén (Competiția Locală), amelyre a nevezés június 30-án zárul. Az idén huszadik kiadásához érkező TIFF július 23. és augusztus 1. között várja megszokottan változatos kínálatával a kolozsvári filmkedvelőket.

A TIFF helyi versenyének célja elsősorban lehetőséget és láthatóságot biztosítani a Kolozs megyei filmesek számára, lendületet adni filmes pályafutásuk beindításához. A versenybe online, a tiff.ro/competitia-locala webcímen kitöltött űrlappal lehet jelentkezni június 30-ig maximum félórás alkotásokkal, amelyek 2020. június 30. és 2021. június 30. között készültek Kolozs megyei származású, vagy jelenleg itt élő, dolgozó, tanuló alkotók által. Műfaji megkötés nincs, de a szervezők kizárják a versenyből a korábban már legalább két alkalommal díjazott alkotókat.

A legjobbnak ítélt filmeket bemutatják a fesztivál közönségének és az alkotókkal is lehetőség lesz találkozásra. A verseny 1500 euró értékű fődíjáról háromtagú szakmai zsűri dönt, továbbá, az Ecsetgyár zsűrije 300 euró értékű különdíjat is odaítél annak a filmnek, amely kiemelten kortárs társadalmi problémával foglalkozik.

A helyi versenyprogram eddigi éveiben hozzávetőleg 250 film mérettetett meg. A legutóbbi, 2020-as díjat Farkas Boglárka Amit nem vettünk észre című kisjátékfilmje nyerte el, míg az Ecsetgyár elismerésében Maria Cinar-Jiga Între lumi című alkotása részesült.