Tompa Eszter rövidfilmje nyerte a TIFF Helyi versenyét

Tompa Eszter rövidfilmje nyerte a TIFF Helyi versenyét
Június 13-án, kedd este a hét döntős alkotás vetítését követően hirdették ki a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) Helyi versenyének (Competiția locală) díjazottait a Tisztek Házában: a fődíjat Tompa Eszternek ítélték oda Dimineața lui Oedip (Oidipusz reggele) című rövidfilmjéért.

A zsűri különdíját Dragoș Bota nyerte el Să nu mergi prin mărăcini című munkájával, a Făclia újság különdíját pedig Ana-Ștefana Pop kapta meg Numa’ ceru’ si pământu’ című alkotásáért.

A TIFF immár több mint tíz éve támogatja a kolozsvári vagy Kolozsváron élő profi, illetve amatőr filmkészítőket, lehetőséget kínálva a szemle Helyi versenye révén, hogy nagyvásznon mutassák be a közönségnek legújabb produkcióikat. Idén a harmincegy benevezett rövidfilmből hét került a döntőbe.

Az 1500 eurós fődíjat, valamint az alkotó következő filmjének elkészítését segítő 15 ezer eurós gyártási támogatást az Irina Malcea producer, Téglás István színművész és Mihai Mincan rendező, forgatókönyvíró alkotta zsűri döntése alapján ítélték oda Tompa Eszternek, aki a Leonidas csokigyár jóvoltából egyévnyi csokoládéellátmánnyal is gazdagodott.