Osztályozóról osztályozóra

Osztályozóról osztályozóra
A román, az olasz és a spanyol labdarúgó élvonalban osztályozók döntenek arról, hogy a következő idényben melyik gárda szerepel még az első osztályban.

Betano I. liga

Drámai küzdelemben, tizenegyespárbaj után érte el a bennmaradást az Adrian Mutu edzette Voluntari-i FC. Az első felvonásban 1–0-s előnyt szerzett az Ilfov megyei csapat, a visszavágón azonban ezt semlegesítették a dâmboviţaiak, a 67. percben Denis Ciubotariu volt eredményes. A találkozót a nagykárolyi Kovács István vezette.

Az 1–0-s Chindia vezetés a 90 perces játékidő és a kétszer 15 perces hosszabbítás után sem változott, így végül büntetőrúgások döntöttek a párharcban. Ebben a Voluntari 3–0-ra végzett, Florin Cernat, Laurenţiu Marinescu és Mircea Leasă betalált (Alexandru Răuţă mellérúgta a 11-est), viszont a házigazdák egyike sem volt eredményes három kísérletből, Cristian Cherchez és Alin Pencea lövését kivédte az ex-CFR-es Mihai Mincă kapus, Cristian Neguţ pedig a kapufát találta el.

Így az élvonalba csak a Călăraşi-i Dunărea és a Nagyszebeni AFC Hermannstadt jutott, a Bukaresti Juventus és a Temesvári ACS Poli pedig kiesett a Betano I. ligából.

Végeredmény: • Târgoviştei Chindia–Voluntari-i FC 1–0 (gól: Denis Ciubotariu), 11-esekkel: 1–3. Az élvonalba maradt a Voluntari-i FC.

Serie A

A Palermo hazai pályán egy góllal legyőzte a Frosinonét az olasz bajnokság osztályozójának szerdai, első mérkőzésén. A visszavágót szombat este rendezik, a párharc győztese ősztől a Serie A-ban szerepelhet. A házigazdáknál Balogh Norbert csatár a kispadról nézhette végig csapata sikerét.

Eredmény, osztályozó, 1. mérkőzés: • AC Palermo–Frosinone 2–1.

La Liga

A Numancia hazai pályán kikapott a Valladolidtól a spanyol bajnokság osztályozójának szerdai, első mérkőzésén. A visszavágót szombat este rendezik, a párharc győztese ősztől a La Ligában szerepelhet.

Eredmény, osztályozó, 1. mérkőzés: • Numancia–Valladolid 0–3.