Mészáros Alpár a Dési Szamos új edzője

Mészáros Alpár a Dési Szamos új edzője
Mint ismeretes, sorozatban elszenvedett négy vereség után a labdarúgó III. ligában szereplő Dési Szamostól a hétvégén menesztették a harmadik mandátumát töltő Mircea Bolba vezetőedzőt, utódját ma jelentették be Mészáros Alpár személyében (bár előzőleg Adrian Falub neve is felmerült).

(erkedi, póka)

Vicenţiu Ştir főtámogató megegyezett a szabadon igazolható 55 éves kolozsvári mesterrel, aki legutóbb a Székelyudvarhelyi FC-t irányította. Mészáros már meg is tartotta az első edzést. Az egykori hátvéd játékosként a Kolozsvári U FC-nél kezdte, megfordult még a Bukaresti Dinamónál, a Budapesti Volánnál, majd a német SV Rot Weiss Walldorfnál és az SC Weiche Flensburg 08-nál. Edzőként is német csapatnál kezdte (1. FC Gelnhausen), utána pedig Kolozs megyei együttesek következtek: Aranyosgyéresi Sodronyipar, U FC, Szászfenesi Egyesülés, két ízben is Dési Egyesülés, valamint Nemeszsuki Egyesülés.

„Mesi” segédje a visszatérő Ionuţ Bal lesz, aki Gheorghe Barbu mandátuma idején idén nyárig töltötte be a másodedzői szerepet.

A Szamos várhatóan ezentúl nemcsak Révfülöpön játssza majd a hazai mérkőzéseit, hanem a nagyiklódi műfüves pályán, amennyiben engedélyezi ezt a szakszövetség.

Bolba visszament a IV. ligás Szatmárnémeti Olimpiához.

Borítókép: A mester korábban az SZFC-t irányította