Lénárdfalva lehengerelte a Dési Szamost

Lénárdfalva lehengerelte a Dési Szamost
Folytatja a barátságos mérkőzések sorozatát a III. liga 10. csoportjában szereplő Dési Szamos labdarúgócsapata. Miután a bemutatkozáskor 4–4 (3–1) arányú eredményt értek el a Kolozsvári Jövő ellen, a hét közepén újabb ellenőrző találkozót játszottak Mészáros Alpár edző tanítványai. Ezúttal a nagyiklódi műfüves pályán a II. ligás Lénárdfalvi ACSF együttesét fogadták.

SZÉKELY CSABA

A téli alapozáson sokkal előbbre lépő máramarosi gárda fölényesen nyert 5–0 (4–0) arányban. A gólokat Micaş 2, Brata, Mărieş és Balha szerezték. A vendégek új technikai igazgatója nem más, mint a Szatmárnémeti Olimpia (annak idején az első osztályban szerepelt) volt játékosa és edzője, Florin Fabian, aki a nagyiklódi összecsapás második félidejében csak a tartalékokat és az újoncokat küldte pályára. Ugyanezt tette Mészáros Alpár „Messi” is, hiszen a napokban még három újonccal gyarapodott alakulata.  Egyik közülük a dési születésű, de az utóbbi tíz évben nem kevesebb mint 12 (!) hazai és külföldi klubnál szereplő Dan Bucşa. A 32 éves középpályás 2015-ben a Győri ETO csapatában is megfordult, utoljára a II. ligás Ploieşti-i Petrolulnál játszott. Mellette még Dan Hordouan középpályás is bemutatkozott a Szamosnál. Ő a Kolozsvári U FC és a Konstancai Farul alakulatainál is szerepelt.

Tovább erősítenek a désiek, megjelent még egy új ember, Daniel Creciunesc, akinek eddigi pályafutásának listáján olyan egyesületek szerepelnek, mint az U FC, a Bukaresti Dinamó vagy a Chiajnai Concordia.

Legközelebb a Kolozsvári CFR 1907 ifjúsági csapata ellen lép pályára a Dési Szamos.