Megnyerte a Kolozsvári CFR a Szuperkupát!

Megnyerte a Kolozsvári CFR a Szuperkupát!
Története harmadik Szuperkupáját nyerte el szombaton a Kolozsvári CFR, miután Culio 11-esével felülmúlta a Román Kupa győztes Krajovai U-t, ez utóbbi pályáján. Ez volt a CFR új edzőjének, Edward Iordănescunak az első hivatalos mérkőzése.

A Ion Oblemenco stadion nézőinek a 8. percig kellett várniuk a találkozó első helyzetére, ráadásul akkor sem kedvenceik – hiszen a lelátó zöme a Krajovának szurkolót – voltak gólhelyzetben, hanem a vendég együttes: előbb Mailat „tesztelte” éles szögből a kapus éberségét, majd az ebből született szögletet Deac csavarta egyből a kapura – a nyáron leigazolt Pigliacceli kapus a felső léc alól bokszolta ki a labdát.

A következő helyzet már a másik kapu előtt adódott, mint utólag kiderült, a házigazdák legnagyobb gólhelyzetüket puskázták el a 18. percben, amikor Mitriță négy vasutast is kicselezve szúrta a labdát a kapura, ám Arlauskis nagy bravúrral védett. A veszély ezzel még korántsem múlt el, a labda Cicâldău elé került, akinek rúgását a gólvonalról mentette Andrei Mureşan, így maradt a 0–0.

A félidő második fele már jóval kevesebb izgalommal járt, Djokovic távoli, jóval a kapu mellé tartó lövése, másfelől Glavina és Mitriţă viszonylag pontos fejese illetve lövése csak arra volt jó, hogy a nézők éppen ne aludjanak el. A félidő vitatott helyzettel ért véget: a 45. percben Ţucudean és Răzvan Popa harcolt a labdáért a 16-oson belül, de Radu Petrescu játékvezető megtagadta a CFR-nek a büntetőt.

A viszonylag kiegyensúlyozott első 45 percet követően a CFR magához ragadta a kezdeményezést, és játéka tovább javult, miután az 54. percben pályára lépett Omrani. Nem sokkal később, a 61. percben már csak a kapufa mentette meg az oltyánokat a góltól: Deac szabadrúgás-beadását Vinicius fejelte a lécre. Két perc múlva Omrani indította Culiót, aki rosszul vette át a labdát, így ebből a helyzetből sem változott az eredményjelző állása. A 77. percben aztán ismét a hátvéd Răzvan Popa hibázott, aki csak szabálytalanul tudta megállítani Omranit. A bíró ezúttal már a büntetőpontra mutatott, Culio pedig nem hibázta el a tizenegyest, és miután a hátralévő bő tíz percben a házigazdák nem tudtak újítani, a gól már elég is volt ahhoz, hogy a Szuperkupa serlege a fellegvári gárda vitrinébe vándoroljon.

Edi Iordănescu a következő felállásban küldte pályára csapatát: Arlauskis – Peteleu (46. perc Manea), Vinicius, Mureșan, Camora  – Culio, Hoban, Djokovic – Deac, Țucudean (87. perc Costache) , Mailat (54. perc Omrani).