Román Kupa: összejött az U–CFR városi rangadó

Román Kupa: összejött az U–CFR városi rangadó
A Román Kupa play-offjának utolsó játéknapján, csütörtökön a Kolozsvári U FC idegenbeli győzelemmel biztosította helyét a megújult formátumú kiírás csoportkörében. Ennek párosítását tegnap már ki is sorsolták, s mint kiderült, októberben nem csak a Szuperligában (október 21-én), hanem a Román Kupában (19-én) is összeméri erejét a két örök rivális, az U FC és a Kolozsvári CFR…

Eugen Neagoe együttese csütörtökön késő délután a II. ligás, korábbi élvonalbeli Chiajnai Concordia otthonába látogatott. Amint az várható volt, a piros sapkások – akiknek éppen egy kupagyőzelem jelenti fennállásuk legnagyobb sikerét – nem vették félvállról a találkozót: már a 7. percben helyzetig jutottak, majd miután erre válaszként Ilievnek egy szabadrúgás után kellett védenie, a vezetést is megszerezték: a 18. percben Hofman lőtt kapufát alig hat méterről egy mély beadás után, majd a kipattanót Mamadou Thiam a kapuba vágta.

A folytatásban előbb a kolozsváriak előtt adódott újabb gólszerzési lehetőség, majd a házigazdák puskáztak el kettőt, hogy aztán a félidőt újabb vendéghelyzetek zárják. Az eredmény azonban maradt 1–0, mígnem térfélcsere után, a 61. percben Vlădoiu remek beadását Fülöp Lóránd fejelte kapuba. Az újabb találat nagyjából el is döntötte a találkozó végkimenetelét, s bár Fülöp és Ely Fernandes még kihagyott egy-egy jó helyzetet, ez már mit sem változtatott a tényen: az U FC folytathatja a kupaszereplést.

A csapat felállása: Iliev – Vlădoiu (61. perc Filip), Ilie (46. perc Ispas), Nowak, Chipciu (55. perc Briceag) – Remacle, Simion, Bic – Hofman (76. perc Haită), Fülöp, Thiam (55. perc Fernandes).

Ami a további csütörtöki találkozókat illeti, az élvonalban egyedüliként veretlen Nagyszebeni Hermannstadt némi meglepetésre csak tizenegyesek után tudott túllépni a II. ligás Brassói FC-n, pedig utóbbi az első félidő végétől emberhátrányban játszott. A nap meglepetését a harmadik ligás Alexandriai MSC okozta, amely ugyancsak tizenegyesek után búcsúztatta a második vonalbeli FK Csíkszeredát.

Eredmények: Chiajnai Concordia (II.)–Kolozsvári U FC 0–2, Brassói FC (II.)–Nagyszebeni Hermannstadt 1–1, tizenegyesekkel: 3–5, Alexandriai MSC (III.)–FK Csíkszereda (II.) 1–1, tizenegyesekkel: 4–2, Zsilvásárhelyi Jövő Pandúrok (II.)–Bukaresti Dinamo (II.) 0–1.

Ma már ki is sorsolták a kiírás csoportkörét; a főtáblán az elmúlt idény legjobb nyolc csapatához a play-offból érkező 16 csatlakozott. A 24 együttest négy hatos csoportba sorolták, ám egy-egy csoportban csak három mérkőzést játszanak a csapatok, s az így kialakult tabella első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A csoportok (a csapatokat az erőviszonyok alapján három kalapba sorolták):

A csoport: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, Krajovai U 1948, Ploieşti-i Petrolul, Bukaresti Dinamó, Sloboziai Unirea;

B csoport: FCSB, Botoşani-i FC, Mioveni-i SK, Aradi UTA, Galaci Oţelul, Buzău-i Gloria;

C csoport: Kolozsvári CFR, Konstancai Farul, Bukaresti Rapid, Kolozsvári U FC, Újszentesi SK, Alexandriai MSC;

D csoport: Krajovai U FC, Piteşti-i Argeş FC, Târgoviştei Chindia, Nagyszebeni Hermannstadt, Marosújvári SK, Nagybányai Minaur.

A C csoport mérkőzései: 1. forduló: Alexandria–Farul, Kv. U FC–Kv. CFR, Újszentes–Rapid; 2. forduló: Rapid–Farul, Újszentes–Kv. CFR, Alexandria–Kv. U FC; 3. forduló: Farul–Kv. CFR, Kv. U–Rapid, Alexandria–Újszentes.

Az első fordulót október 19/20-án rendezik, a másodikat november 9/10-én, a harmadikat december 6–8. között; a negyeddöntőben a kolozsvári érdekeltségű C csoport legjobbjai a D csoport első két helyezettjével játszanak keresztbe.

(Borítókép: frf.ro)