Román Kupa: ismét egy csoportban az U és a CFR

Román Kupa: ismét egy csoportban az U és a CFR
Másodszor rendezi meg a szakszövetség a Román Kupa 24-es mezőnynek küzdelmeit csoportkör formájában, és másodszor került össze e szakaszban a Kolozsvári CFR és a Kolozsvári U FC, ráadásul ismét játszani fognak egymás ellen is – a hatcsapatos csoportokban ezúttal is csak három fordulót rendeznek, azaz akár el is kerülhették volna egymást.

A tegnapi, a fővárosi Labdarúgás Házában megtartott sorsoláson a kolozsvári csapatokkal nem volt kegyes Fortuna, hiszen a Bukaresti Rapid és a Bukaresti Steaua (II. liga) is ugyanebbe a csoportba került – rangadójuk ugyancsak a 2. fordulóban esedékes, akárcsak az U–CFR mérkőzés. A hatost az élvonalbeli Botoşani-i FC és az Alexandriai MSC (II. liga) egészíti ki, a csoport(ok)ból pedig csak az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe.

A sorsolás egy másik „pikantériája”, hogy azonos csoportba került a két nagy fővárosi rivális, a FCSB és a Dinamó, ám ők egymás ellen nem fognak szerepelni. A címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK viszont szerencsés volt és könnyű csoportba került, amelynek két tagja is a harmadik vonalban szerepel.

A 24 csapatot – a kiírásba most bekapcsolódó nyolc élvonalbeli együttest és a play-off 16 nyertesét – az elmúlt idény bajnoki helyezése szerint három kalapba sorolták, s a kiírás szerint minden csapat játszik egy-egy mérkőzést az 1., 2. és 3. kalap egyik együttesével. A találkozókat minden esetben a szerényebb együttes otthonában rendezik, a CFR ilyenformán mindháromszor idegenben fog játszani, az U FC pedig egyszer, éppen a CFR ellen élvezi majd a hazai pálya előnyét. A csoportokból az első két helyezett jut tovább, a négy csoportgyőztes a negyeddöntőben hazai pályán szerepelhet.

Visszatérve a kolozsvári vonatkozású B csoportra, a mérkőzések párosítása a következő: 1. forduló (szeptember 27.): Alexandria–CFR, Botoșani–Rapid, Steaua–U FC; 2. forduló (november 1.): U FC–CFR, Steaua–Rapid, Alexandria–Botoșani; 3. forduló (december 23.): Rapid–CFR, Botoșani–U FC, Alexandria–Steaua.

A további csoportbeosztások illetve mérkőzések:

A csoport: 1. forduló: Pécskai Haladás (III.)–Ploieşti-i Petrolul, Nagyszebeni Hermannstadt–Sepsi OSK, Vajdahunyadi Corvin (III.)–Târgoviştei Chindia (II.), 2. forduló: Chindia– Petrolul, Corvin–Sepsi, Pécska–Hermannstadt; 3. forduló: Petrolul–Sepsi, Chindia–Hermannstadt, Pécska–Corvin.

C csoport: 1. forduló: Nagyváradi Bihar FC (III.)–FCSB, Bukaresti Dinamó–Krajovai U 1948, Zilahi MSC (III.)–Galaci Oţelul; 2. forduló: Galac–FCSB, Zilah–Krajova, Nagyvárad–Dinamó, 3. forduló: Krajova–FCSB, Dinamó–Galac, Zilah–Nagyvárad;

D csoport: Tunari-i SK (II.)– Krajovai U SK, Voluntari-i FC–Konstancai Farul, Buzău-i Gloria (II.)– Aradi UTA, 2. forduló: UTA–Krajova, Buzău–Farul, Tunari–Voluntari, 3. forduló: Krajova–Farul, UTA–Voluntari, Tunari–Buzău.