Magyarok és románok ausztráliai tenisztornákon

Magyarok és románok ausztráliai tenisztornákon
Az Australian Open felvezető tornáin szereplő magyar és román teniszezők teljesítményét foglaljuk össze.

Gippsland Trophy: Babos kikapott, Begu nyert

Babos Tímea vereséget szenvedett a második mérkőzésén, így nem jutott be a legjobb 16 közé a Gippsland Trophy elnevezésű melbourne-i, 448 ezer dollár összdíjazású keménypályás tenisztornán.

A világranglistán 115. magyar játékos kedden a 12. helyen kiemelt francia Caroline Garciával csapott össze, aki 44. a világranglistán, de 2018 szeptemberében negyedik is volt. A kétszettes mérkőzés 1 óra 41 percig tartott, és Babos mindkét játszmában kétszer veszítette el adogatójátékát, míg ellenfele egyszer-egyszer.

A magyar teniszező párosban is érdekelt lett volna ezen a héten, de nem a Gippsland Trophyn, hanem a párhuzamosan ugyanott rendezett, hasonló paraméterekkel rendelkező Yarra Valley Classicon. Ugyanakkor a francia Kristina Mladenoviccsal, akivel címvédőként készülnek a február 8-án rajtoló Australian Openre, a keddi mérkőzésük előtt Mladenovic sérülése miatt visszaléptek.

A 30 esztendős Irina-Camelia Begu (79. a világranglistán) viszont sikerrel vette a második akadályt is, fordulatos mérkőzésen szetthátrányból fordítva nyert a négy évvel fiatalabb fehérorosz Aljekszandra Szasznovics (90.) ellen. A találkozó két órát és 45 percet tartott.

Begu négy ászt ütött és öt kettős hibát vétett, Szasznovics mindkét mutatója eggyel kevesebb. Az összes pontot tekintve alig 99–96 volt a román lány javára, aki valamivel hatékonyabban adogatott és több bréklabdát mentett.

A román teniszező következő ellenfele a brit színekben versenyző magyar származású Konta Johanna, az ötödik kiemelt két sima szettben verte az amerikai Bernarda Perát. Begu eddigi jutalma 5500 dollár és 55 világranglistapont.

Eredmények, 2. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért): Garcia (francia, 12.)–Babos 6:4, 6:4; Begu–Szasznovics 5:7, 6:4, 6:4; Konta (brit)–Pera (amerikai) 6:2, 6:3.

Great Ocean Road Open: Balázs Attila megsérült

Balázs Attila 2:2-es állásnál sérülés miatt feladta első fordulós mérkőzését a Melbourne-ben rendezett, Great Ocean Road Open elnevezésű 320 ezer dollár összdíjazású keménypályás tenisztornán.

A magyar szövetség Facebook-oldala szerint a világranglistán 94. játékos lábsérülés miatt adta fel a spanyol Carlos Alcaraz elleni találkozóját. A férfi versenyeket szervező ATP honlapja azt írta, Balázs a bal sarkában érzett fájdalom miatt nem folytatta a játékot a negyedik gémet követően.

A Great Ocean Road Open a jövő héten rajtoló Australian Open egyik felvezető tornája.

Eredmény, 1. forduló (a 32 közé jutásért): Alcaraz (spanyol)–Balázs 2:2-nél a magyar játékos miatt feladta.