Kupáról kupára

Kupáról kupára
Két kupasorozat eseményeit foglaljuk össze cikkünkben, a spanyolok második elődöntőjének első felvonásáról és az Afrika-kupa szintén elődöntőjéről lesz szó.

Minden kimaradt a spanyol kupaelődöntőn

Az első félidőben csak barátkoztak a mostoha körülményekkel, a szakadó esővel a játékosok a Celta Vigo–Deportivo Alavés Spanyol Király Kupa elődöntőn, aztán a második félidőben felpörögtek az események.

Iago Aspas gyors egymásutánban háromszor is talpra ugraszthatta volna a Balaídos közönségét, ám előbb 16 méterről leadott lövése a felsőlécről lepattanva a gólvonalon innen ért gyepet, majd csúsztatott fejese és félollós próbálkozása is érintetlenül hagyta a hálót.

Hiába a nagy nyomás, a három elpuskázott Aspas-helyzet kis híján megbosszulta önmagát. A vendégek egyszer tudtak meglépni kontrából, a csereember Guidetti szolgáltathatta volna az igazi hidegzuhanyt a már amúgy is eső áztatta pályán, Pacheco azonban figyelt a kötényre.

A végére még maradt egy hazai lehetőség, Hernandez közeli lövésénél viszont a kapufa ismét az Alavést segítette.

Az elődöntő másik összecsapásán a Barcelona szerzett 2–1-es előnyt az Atlético Madrid vendégeként. A párharcok visszavágóit jövő héten rendezik.

Eredmény, Spanyol Király Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés: • Celta Vigo–Deportivo Alavés 0–0.

A ghánaiak sem szelídítették meg az oroszlánokat

Kamerun válogatottja két góllal legyőzte a ghánai csapatot a Gabonban rendezett labdarúgó Afrika-kupa második, csütörtöki elődöntőjében. A négyszeres bajnok kameruni válogatott – amelynek beceneve: Szelídíthetetlen oroszlánok – a vasárnapi döntőben a hétszeres aranyérmes egyiptomi gárda ellen játszik. Utóbbiak egy nappal korábban 11-es rúgások után búcsúztatták Burkina Fasót (egykoron Felső Volta volt az állam neve).

1986-ban és 2008-ban is Kamerun és Egyiptom vívta a finálét, azok az összecsapások a mindkét alkalommal házigazda Egyiptom sikerét hozták.

Eredmény, Afrikai Nemzetek Kupája, elődöntő: • Kamerun–Ghána 2–0 (gól: Ngadeu – 72. és Bassogog – 93. perc).