Bajnokságról bajnokságra: csütörtöki meccsek

Bajnokságról bajnokságra: csütörtöki meccsek
Az európai labdarúgó topligák közül az angolban befejezték a hétközi fordulót, Olasz- és Spanyolhonban pedig a kupamérkőzések sorát.

Olasz Kupa

A címvédő SSC Nápoly könnyed, 4–2-es győzelmet aratott a Spezia felett csütörtökön a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében. A délolasz együttes – amely a szünetben már 4–0-ra vezetett – az elődöntőben az Atalanta Bergamóval találkozik, míg a másik ágon a Milánói Internazionale és a Torinói Juventus csap össze. Az első mérkőzéseket jövő szerdán, a visszavágókat egy héttel később rendezik. Az Olasz Kupa fináléját május 19-én vívják a San Siro Stadionban.

Eredmény, Olasz Kupa, negyeddöntő: • SSC Nápoly–Spezia 4–2.

Spanyol Király Kupa

A két csütörtöki nyolcaddöntőben búcsúztak a harmadosztályú csapatok, igaz, a Real-verő Alcoyano nem adta olcsón a bőrét.

Eredmények, Spanyol Király Kupa, nyolcaddöntők: • Navalcarnero (III.)–Granada 0–6 • Alcoyano (III.)–Athletic Bilbao 1–2.

Premier League

A címvédő FC Liverpool 3–1-re nyert a Tottenham Hotspur vendégeként az angol bajnokság 20. fordulójának csütörtöki zárómérkőzésén. A játéknap rangadóján az első félidő ráadásában szerezte meg a vezetést a német Jürgen Klopp csapata: a brazil Roberto Firmino Barbosa de Oliveira találata 482 perc után az első volt, amelyet az FC Liverpool szerzett a Premier League-ben. A Vörösök legutóbb december 27-én voltak eredményesek bajnoki mérkőzésen. A fordulás után Trent Alexander-Arnold szinte azonnal megduplázta a vendégek előnyét, a dán Pierre-Emile Kordt Höjbjerg azonban két perc múlva szépített. Az FC Liverpool a szenegáli Sadio Mané 65. percben esett találatával döntötte el a három pont sorsát. A Tottenham négy veretlenül megvívott bajnoki után először maradt alul, az FC Liverpool viszont öt nyeretlen találkozó után tudta újra begyűjteni a három pontot.

Eredmény, Premier League, 20. forduló: • Tottenham Hotspur–FC Liverpool 1–3. A tabellán: 1. Manchester City 41 pont/19 mérkőzés, 2. Manchester United 40/20, 3. Leicester City 39/20, 4. Liverpool 37/20, 5. West Ham United 35/20, 6. Tottenham 33/19 (34–20), 7. Everton 33/18 (29–22).