Kulturális projekteket támogat a jazzfesztivál

A Jazz in the Park szervezői a pataréti közösségre koncentrálnak

Kulturális projekteket támogat a jazzfesztivál
Civil szervezetek és magánszemélyek nyújthatnak be Kolozsvár köztereire tervezett kulturális projekteket a Jazz in the Park fesztivál nyilvános felhívására, áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben. A Jazz in the Park Alapból 11 ezer lejt különítettek el a fesztivál szervezői a beérkező pályázatok finanszírozására, emellett az idei rendezvény alatt összegyűlt összegből a pataréti közösséget megcélzó projekteket támogatnak, ezek segítségével az ott élő fiatalok több szociális és oktatási programon vehetnek részt.

A pályázatokat online lehet benyújtani, szeptember 13-a és október 22-e között, a http://www.jazzinthepark.ro/concurs-proiecte/ weboldalon található űrlap kitöltésével. Azok a projektek, amelyek bevonják Kolozsvár leghátrányosabb helyzetű közösségét, a Pataréten élőket, előnyt élveznek, derül ki a közleményből.

„A Jazz in the Park Alap olyan közös erőfeszítés, amely még jobban összeforraszt bennünket, szervezőket a közönséggel. Olyasmi, ami a nyári fesztivál után is tovább él, színesíti a várost és a közösséget. Minden évben alakítjuk és újragondoljuk az irányt, hogy hova jutattjuk a pénzt, azokra a területekre koncentrálunk, amelyeknek nagyobb szükségük van a támogatásra. Idén nagy figyelmet fordítottunk a pataréti közösségre, a fesztivál alatt ott is elhelyeztünk egy színpadot, és már útjára indítottunk néhány projektet a közösség tagjaival közösen. Emellett, az elmúlt két év sikereire alapozva, idén is félretettük a pénz egy részét a nyilvános pályázatokra. Reméljük, hogy sok jó pályázat érkezik” – mondta a Jazz in the Park igazgatója, Alin Vaida.

Mint írják, idén a nyilvános felhívásra érkező pályázatokon kívül, a pataréti szeméttelep mellett lakó gyermekek integrálását tartják szem előtt a szervezők a különböző közösségi és szociális projektek segítségével. Az összegyűlt pénzből három nagy programot finanszíroznak: a Te Khelas Amen nevű informális oktatási programon a pataréti Coastei közösség gyerekekei és fiataljai vehetnek részt, tematikus látogatásokat és festészeti műhelymunkát szerveznek számukra, varrni tanítják őket, részt vehetnek kézműves- és sporttevékenységeken, valamint sportversenyeken; négy darab egy éves sportbérletet osztanak ki, illetve létesítenek egy játszóteret és sportpályát Pataréten.

A Jazz in the Park Alapot 2014-ben hozták létre a fesztivál szervezői azzal a céllal, hogy a közösség is bekapcsolódjon a város fejlődésébe, élhetőbbé tételébe. 

(Borítókép: A pataréti közösség is élvezhette a nyári koncerteket. Kép forrása: Jazz in the Park Facebook oldala)