Közönségtalálkozóval egybekötve mutatják be Kolozsváron a Spioni de ocazie című dokumentumfilmet

Közönségtalálkozóval egybekötve mutatják be Kolozsváron a Spioni de ocazie című dokumentumfilmet
Április 28-án, csütörtök este nyolc órától az Oana Bujgoi Giurgiu által rendezett Spioni de ocazie (Alkalmi kémek) című 2021-es történelmi dokumentumfilm bemutatójára várják az érdeklődőket a kolozsvári Győzelem moziba. A Cinemateca TIFF részeként szervezett vetítést követően a nézők közönségtalálkozón tehetik fel a filmmel kapcsolatos kérdéseiket a rendezőnek, valamint a forgatócsoport tagjainak.

A tavalyi TIFF-en bemutatott alkotás megtörtént eseményeken és tanúvallomásokon alapul, a második világháború idejére repíti vissza a nézőket: a film a brit hírszerzés által beszervezett kivándorolt civil kémek történetét meséli el, akik kelet-európai hazájukba visszatérve kellett információkat szerezzenek a németekről, más országok mellett Romániában is.

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál kiterjesztéseként a Cinemateca TIFF vetítéssorozat a TIFF versenyprogramjaiba beválogatott alkotásokat, valamint híres rendezők referenciafilmjeit hozza el a közönségnek csütörtökönként a Győzelem moziba. A Spioni de ocazie című filmre jegyek a Győzelem mozi honlapján – cinemavictoria.ro – és jegypénztáránál vásárolhatók.

(Borítókép: Jelenet a filmből)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Tapssal ünnepelte a visszavonuló Robert Redfordot a kanadai Torontói Nemzetközi Filmfesztivál közönsége, a 81 éves színész utolsó filmjének bemutatója hétfőn, a filmes seregszemlén volt.
KultSzínTér