Kovács István alakítja a Don Giovanni címszerepét

Kovács István alakítja a Don Giovanni címszerepét
A nemzetközileg elismert operaénekes, Kovács István (képünkön) alakítja a címszerepet a február 23-án, csütörtök este fél héttől műsorra tűzott Don Giovanniban: W. A. Mozart kultuszdarabját Selmeczi György rendezésében láthatja a közönség a Kolozsvári Magyar Opera színpadán.

Selmeczi György – aki az előadás karmestere is egyben – elmondta: a férfi-szerepkör, a férfi-nyomorúság rendkívüli mértékben előtérben van korunk kulturális önértelmezésében. ,,Ezzel is számot vetettem, amely azt jelenti, nem kívánok a mítosszal ellenmítoszt szembeállítani. Amit szeretnék, az az átélés további mélyítése, illetve – megfordítva – a reflexió elvontságának »magasítása«, filozofikus felemelése. Mindent egybevetve: mivel a Don Giovanni mint kérdéskör látványosan sokoldalú, ennek a többféle kulturális kapcsolódásnak a hálózatiságát akarom felvillantani vagy legalábbis sejtetni. Nem polémizálok senkivel, azt szeretném, ha a művészek és a közönség is magával Mozarttal léphetne eleven, katartikus, csaknem egész életre megtisztító dialógusba” – nyilatkozta a rendező-karmester.

Csütörtökön Don Giovanni szerepében Kovács István operaénekes lép színpadra

Az előadás további szerepeiben Egyed Apollónia, Covacinschi Yolanda,  Bardon Tony, Cristian Hodrea, Szilágyi János, Antal Lívia és Köpeczi Sándor lép színpadra. A produkció létrehozásában a rendező alkotótársa volt Lőrincz Gyula díszlettervező, Ledenják Andrea jelmeztervező, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Barabás Sándor és Ferenczi Endre hangversenymesterek, Nagy Gergő és Horváth Zoltán korrepetitorok, Kostyák Júlia súgó és Venczel Péter rendezőasszisztens. Az előadásra jegyek kaphatók az opera jegypénztárában hétköznapokon 10 és 14 óra között, valamint kezdés előtt két órával.