Indul a Virágos Kolozsvár városszépítési vetélkedő

Indul a Virágos Kolozsvár városszépítési vetélkedő
Hatodik alkalommal hirdeti meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt 2022. július 1. – szeptember 30. között, amelynek célja egy rendezettebb, virágosabb és környezettudatosabb városkép kialakítása a kincses város lakóinak cselekvő hozzájárulásával.

A Virágos Kolozsvár versenyre bármely kolozsvári vagy Kolozs megyei lakó pályázhat virágos projektjével, ami legtöbb öt fényképből állhat. A pályázni vágyók fotográfiáikat a www.varosszepito.rohonlapra tudják feltölteni, illetve ezek továbbíthatóak üzenet formájában a Kolozsvári Városszépítő Egylet Facebook oldalának is.

A virágos felvételekkel idén is hat – legszebb homlokzat, legszebb erkély, legszebb ablak, legszebb kert, legszebb Kolozs megyei ablak, erkély vagy kert és legszebb fűszernövénykert, gyógynövénykert vagy városi zöldségeskert – kategóriában pályázhatnak az érdeklődők.

A korábbi évekhez hasonlóan a Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíjjal is készül.
A nyertes pályázatokat október folyamán hozzák majd nyilvánosságra, a díjazottakat pedig ünnepélyes díjátadó keretében köszöntik. A pályázatok elbírálása során a zsűri figyelembe veszi a növények elhelyezését, szín- és formavilágát, a környezeti összhangot, valamint a pályázó által ültetett növények sokféleségét is.

További információk az egylet honlapján és közösségi média felületein lesznek elérhetők, és folyamatosan frissülnek a vetélkedő folyamán.