Lezárult a 7. Virágos Kolozsvár vetélkedő

Lezárult a 7. Virágos Kolozsvár vetélkedő
2023. június 15. – szeptember 15. között hetedik alkalommal zajlott a Kolozsvári Városszépítő Egylet által meghirdetett Virágos Kolozsvár vetélkedő. A mozgalom célkitűzése szép növényekkel, illatozó virágokkal teli kertek, ablakok, erkélyek révén egy tetszetősebb, virágosabb és élhetőbb lakókörnyezet kialakítása. A vetélkedő arra buzdította Kolozsvár és Kolozs megye lakóit, hogy egyéni szinten is vegyenek részt környezetük alakításában, tegyenek azért, hogy mindennapi élettereik szebbé, zöldebbé, frissebbé váljanak.

Az október 2-ai zsűrizésen Dan Clinci építész, az Urbannect Egyesület elnöke, Kalló Angéla, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem oktatója, Macalik Arnold építész és Szilágyi Adrien, a Kolozsvári Városszépítő Egylet képviseletében választották ki a nyertes pályázatokat. A zsűri a növények elhelyezése, szín- és formavilága, faji sokfélesége, illetve összkép hangulata alapján választotta ki a legvirágosabb, nyertes pályázatokat a 69 beküldött munkából.

A korábbi évekhez hasonlóan, a zsűri idén is személyesen adja át a díjakat minden díjazottnak.

A legszebb erkély/terasz kategóriában Andrea Polereczky Erkély pályázata;  a legszebb udvar/kert kategóriában Szabó Enikő A nyugalom oázisa pályázata; a legszebb ház/lakás homlokzata kategóriában Fejér Olivér és Sipos Dávid A Malomárok felett található erkély kivirágzása. Egy színes folt egy műemlék épületen pályázata; a legszebb tömbház előtti zöldövezet kategóriában Vlad Tascau Menekülés a tömbházak közül pályázata; a legszebb városi fűszernövénykert kategóriában Ariana Cordos A külvilág gátján túl pályázata; a legszebb virágos projekt Kolozs megyében kategóriában Vidican-Golea Nicoleta Mesék virágokról az erdő szélén pályázata; a köz- és állami intézmények, cégek kategóriában Daniela Cîmpan A bolt pályázata; fotós pályamunkák kategóriában Adriana Kovacs Csupán virágok pályázata nyert.

A Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíjat osztott ki Padurean Raluca Színekben keresgélve, Milonean Anamaria Évszakokon át: színharmóniák, illetve Rusu Mihai Andrei Az én mennyei sarkom pályázatáért.

A Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöksége ezúton is köszönetet mond mindazoknak, akik bekapcsolódtak a 7. Virágos Kolozsvár mozgalomba, és hozzájárultak a kincses város és a megye zöldebbé, élhetőbbé tételéhez. Remélik, hogy jövőre közösen folytathatják a városszépítést.

Borítókép: A Malomárok feletti műemléképület homlokzata igazi kis oázis