III. liga, 27. forduló: Megleckéztette saját pályáján a gyulafehérváriakat az Egészség

III. liga, 27. forduló: Megleckéztette saját pályáján a gyulafehérváriakat az Egészség
Egyre jobban szerepel a visszavágón a Kolozsvári Egészség labdarúgócsapata. Kiss Csaba és Dan Matei edzők tanítványai szinte bánják, hogy már nincs sok hátra a bajnokságból, máskülönben megpályázták volna az első helyeket a III. ligában, ott ahol még végeztek az elmúlt években.

(erkedi, póka)

A hétközi 27. fordulóban is megcsillogtatták erényeiket a Zöld Vírusok. A vendégek majdnem végig uralták a Vár stadionban lebonyolított találkozót, és magabiztosan nyertek 2–0 (2–0) arányban a Gyulafehérvári Egyesülés ellen. Az összecsapás főhőse ezúttal az együttes gólkirálya, az U FC gárdájában is szereplő Andrei Ceaca volt (pályafutása kezdetén a szamosújvári Atletic Olimpia csapatában is játszott), aki mindkét gól szerzője volt. Az első találata a 15. percben született, a duplázás az első félidő utolsó pillanatában, a 45. percben történt. Tércsere után a kolozsváriak nem nagyon erőltették a dolgokat, de ennek ellenére a 68. percben beállt Pintea középpályásnak még volt egy kapufája, amikor Suciu gyulafehérvári kapus már tehetetlen volt. A hazaiak alig dolgoztak ki néhány gólhelyzetet, de az Egészség hátvédsora végig állta a sarat, Lăzăreanu hálóőr is jó formában volt, mint ahogy elmondható ez társairól is. Szántó Lóránt marosvásárhelyi megfigyelő is egyetértett velünk ezzel kapcsolatosan a találkozó végén.

Az Egészség játékoskerete megérdemli, hogy megemlítsük a Fehér megyei városban pályára küldött tizenegyet: Lăzăreanu – Ţârlea, Matei, Misarăş, Cr. Paul – Cozma,  Gârjoabă, Ciupe, Yuh – Ceaca, Bria; tartalékok: Grămadă, Varodi, Lupu, Pintea, Tilincă, Bucur, Indreica.

A CMC-pályán a Kolozsvári CFR 1907 másodcsapata repülőrajtot vett a meccs elején, a 8. percben már 2–0-ra vezetett Claudiu Petrilă (4. perc) és Marius Coman találataival a Magyarigeni Teljesítmény ellen. Az élcsapatból Păun, Costache és Luchin is a pályán volt, Dan Petrescu mester pedig a lelátón követte az eseményeket. Az állás az első félóra végére már kiegyenlítődött, Alexandru Circov (26. perc) és Dragoş Iclănzan (29. perc) lőtt gólt. A találkozó a 62. percben dőlt el, Adrian Şter büntetőt értékesített, az összecsapás 3–2-es CFR II. sikerrel zárult.

Gheorghe Barbu csapata: Ad. Rus – Roş, Kereki, Luchin, Pârv – Coţi, Păun – Petrilă, Şter, Costache – Coman; tartalékok: Hindrich, S. Petruş, Apostolache, Hetea, Dodoi, Potra, Milandru.

Az ötödik csoport további eredményei: • Radnóti SK–FC Felek 1–3 (gól: Ionuţ Cheţan – 64. perc, illetve Andrei Lascu – 9., Adrian Cârstean – 14. és Silviu Rogozan – 92. perc) • Medgyesi Gázmetán–Vidombáki Jövő 3–0 (játék nélkül). A Szászrégeni Lendület szabadnapos volt. Az Alsógáldi Ipar–Dési Egyesülés, Kudzsiri Kohász–Tasnádi Egyesülés és Lénárdfalvi ACSF–Kolozsvári U FC mérkőzés lapzárta után ért véget. Az állás: 1. Kv. U FC 62 PONT/24 MÉRKŐZÉS – MÁR FELJUTOTT, 2. Lénárdfalva 49/24, 3. Magyarigen 48/25, …, 7. KV. CFR II. 41/26, 8. KV. EGÉSZSÉG 39/25, …, 14. DÉS 14/25.

Még egy csoportban eldőlt a feljutás: a negyedik csoportban a Şirineasa előnye már 10 pont, így felsőbb osztályba léphet.