III. liga: Sok újdonság a Dési Egyesülésnél

III. liga: Sok újdonság a Dési Egyesülésnél
Pénteken rajtol a tavaszi forduló a labdarúgó III. ligában. Az 5. csoportban a Dési Egyesülés hazai pályán a Zilahi MSC együttesét fogadja a sétatéri stadion pályáján.

(erkedi, póka)

A bajnokság első menetében a szilágysági városban 2–0 arányban nyertek a désiek Andrei Pop két góljával. A hazaiaknál az őszhöz képest sok az újdonság. Az alakulat élén új edző áll Dragoş Militaru személyében, aki január elején vette át a gárda vezetését. Emellett hét újonc szerepel a csapatban: Papp Raul kapus a Kolozsvári Erdély/Ardealul ifjúsági együttestől, Cătălin Maxim hátvéd a Nagyváradi Esthajnalcsillagtól/Luceafărultól, Robert Cornea hátvéd a Borossebesi Nemzetitől/Naţionaltól, Láng Loránd hátvéd a Kudzsiri Kohásztól, Raul Vitan hátvéd éppen a zilahiaktól, Adi Pop középpályás a Kolozsvári CFR II. csapatától és Ionuţ Frăsinescu a Gyulafehérvári Egyesüléstől.

A Kolozsvári Egészséghez visszatért a kameruni Joel Anchuo Ikong Yuh és Bogdan Porumb, előbbi a Bukaresti Metaloglobustól, utóbbi a Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Jövő Pandúroktól tért haza. Utóbbi hátvéd nem egyedül érkezett a Gorj megyei településről, vele együtt jött George Pungan kapus is. A Zöld Vírusok másik szerzeménye a Kolozsvári U FC-nél is megfordult Vlad Marin, ő a Zilahi MSC-től érkezik. Távozott viszont néhány alapember, Bogdan Cristea a Marosújvári SK-hoz írt alá, Adrian Luput pedig a Szászfenesi SK-nak adták kölcsönbe. Marius Grămadă és Adrian Mar is más csapatnál folytatja, a legnagyobb veszteséget viszont Laurenţiu Rus távozása jelentheti, ő a Resicabányai MSC-hez írt alá.

A többi mérkőzés (a találkozók egységesen 15 órakor kezdődnek):

Pénteken: • Kolozsvári Egészség–Besztercei Unu Fotbal Club Glória (a szamosfalvi Erdély/Ardealul Sportbázison, a korábbi Viktória Stadionban) • Székelyudvarhelyi FC–Szászrégeni Lendület. Szombaton: • Gyulafehérvári Egyesülés–Sellenberki Jövő • Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul–Váradszentmártoni CSC • Alsógáldi Ipar–Kolozsvári CFR II. • Nagybányai Minaur–Tordai Üveg Aranyos FC • Kudzsiri Kohász–Lénárdfalvi ACSF.