Koronavírus nélkül a Zöld Vírusok

Koronavírus nélkül a Zöld Vírusok
A hét elején felhívtuk telefonon Kiss Csaba edzőt, a labdarúgó III. ligában szereplő Kolozsvári Egészség labdarúgó csapata mesterét, akitől egyelőre csak jó híreket kaptunk.

ERKEDI CSABA

Miközben más klubok vezetői és edzői csak panaszkodnak a jövővel kapcsolatban, a Kolozsvári CFR 1907 volt kiváló hátvédje bizakodó. Elsősorban a keret mind a 21 játékosa egészséges – humorosan megjegyezte, hogy a Zöld Vírusok (a csapat beceneve; szerk. megj.) ellenállnak a jelenlegi fertőző betegségnek. Ugyanezt hangsúlyozta telefonbeszélgetésünk alkalmával Aurelian Ghişa állatorvos, a kolozsvári alakulat fő támogatója és elnöke. Kérdésünkre, hogy mi történik majd a következő időszakban, optimista véleményét fejezte ki a bajnokság folytatásával kapcsolatban, pontosítva: lesz, ami lesz – de a Zöld Vírusok alig várják, hogy elkezdjék a közös edzéseket és a hivatalos mérkőzéseket.

Amint azt lapunknak Kiss Csaba edző elmondta, hetente telefonon és a világhálón keresztül tartja a kapcsolatot tanítványaival, és közösen dolgozzák ki az otthoni tréningek programját. Ugyanakkor a játékosok képekkel igazolják hazai munkájukat. Az Egészség a III. liga 5. csoportjában a tizenegyedik helyen áll 20 ponttal, az esetleges folytatásban javítani kívánnak eddigi szereplésükön, persze ha lesz rá lehetőségük.