I. liga, 1. forduló: Győzelemmel kezdett a CFR 1907

I. liga, 1. forduló: Győzelemmel kezdett a CFR 1907
Amint korábban röviden jeleztük, a Kolozsvári CFR 1907 bajnokcsapata jobb lábbal kezdte a 2020–2021 labdarúgóidényt: az élvonal első játéknapján idegenben 2–1-re legyőzte a Clinceni-i Academicát.

A vasutasok góljain Valentin Costache és Claudiu Petrila osztozott.

A vendégek jól kezdték a találkozót, az első helyzetet is a CFR hagyta ki: Ciprian Deac ívelte be a labdát, de a venezuelai Mario Rondón fejese még elkerülte a kaput. A 15. percben viszont már rezgett a háló: ismét csak Deac adta be középre a labdát a 16-os szélén, Valentin Costache lövése pedig a jobb alsó sarokban kötött ki (0–1). A 33. percben Deac szögletét fejelte a kapu mellé a francia Mike Cestor.

Térfélcsere után a 48. percben a házigazdák támadásánál a francia Kevin Boli a büntetőterületen belül szabálytalankodott a szerb Jovan Markoviccsal szemben, és a piteşti-i Cătălin Popa játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt a moldáv Eugeniu Cebotaru értékesítette (1–1). A 75. percben a jobb szélen támadó Deac átívelte a labdát a túloldalra, Alexandru Chipciu balról középre fejelt, a Costache helyére beállt Claudiu Petrila pedig szépségdíjas lövéssel kilőtte a jobb felső sarkot (1–2). Ez volt Petrila első találata az I. ligában.

A hajrában egyenlíthetett volna az Academica, amikor a 87. percben bal oldali beadásnál a bolgár idegenlégiós Aszen Cseandarov ideális helyzetben mintegy nyolc méterre a kaputól alaposan fölé lőtt.

A CFR 1907 számára következik a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulója, szerdán 21 órakor zárt kapus mérkőzésen a horvát GNK Dinamó Zágráb lesz a vasutasok vendége a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban (a mérkőzést élőben közvetíti a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó).

Dan Petrescu csapata: Cristian Bălgrădean – Mateo Susics (89. perc Adrian Păun), Kevin Boli, Mike Cestor, Mario Camora – Mihai Bordeianu, Cătălin Itu (57. perc Gabriel Debeljuh), Damjan Djokovics (46. perc Ovidiu Hoban) – Ciprian Deac, Mario Rondón (57. perc Alexandru Chipciu), Valentin Costache (69. perc Claudiu Petrila); fel nem használt cserék: Ionuţ Rus – Mihai Butean, Denis Ciobotariu és Cătălin Golofca.

Eredmény, I. liga, 1. forduló: • Clinceni-i Academica–Kolozsvári CFR 1907 1–2 (gól: Eugeniu Cebotaru – 48. perc, 11 m, illetve Valentin Costache – 15. és Claudiu Petrila – 74. perc; a mérkőzés egyik partjelzője a sepsiszentgyörgyi Bucsi Imre-László volt). Hétfőre maradt a Voluntari-i FC–Medgyesi Gázmetán és a Bukaresti Dinamó–Nagyszebeni AFC Hermannstadt összecsapás.

Borítókép: Ciprian Deac (középen, labdával) mindkét gólt előkészítette – FOTÓ: WWW.CFR1907.RO