CFR 1907: lehengerelték az Academicát

CFR 1907: lehengerelték az Academicát
Akárcsak az alapszakasz második fordulójában, idegenben, a hétvégi mérkőzésen a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban is háromgólos győzelemmel bizonyult jobbnak a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR 1907 együttese az újonc Clinceni-i Academicánál.

Júliusban 4–1, most 3–0 (0–0) volt a végeredmény, a hétvégi találkozón az argentin Juan Emmanuel Cúlio, az elefántcsontparti Lacina Traoré és Ciprian Deac osztozott a találatokon.

A rajtnál még a vendégeknek volt helyzete: a 2. percben a görög Okan Chatziterzoglu közelről fejelt, de a litván Giedrius Arlasukis megfogta a labdát. A vasutasok átvették az irányítást, az 5. percben a francia–algériai Billel-Abdel Omrani a 16-oson belül lőtt, de a labda megpattant egy védőn, s elkerülte a kaput. Az első félidő végén Eugen Cebotaru közel volt az öngólhoz, a labda kétszer is érte a felsőlécet.

A Râmnicu Vâlcea-i Cătălin Buşi játékvezető két ízben nem adott büntetőt, a harmadik kezezést viszont csak megtorolta: az 51. percben Okan ért szabálytalanul a labdához, Cúlió pedig hidegvérrel értékesítette a 11-est, kilőtte a jobb alsó sarkot (1–0). S a gépezet beindult, az Academica védői egyre többet hibáztak, így a 68. percben kitűnő ellentámadás során Traoré és Omrani háromszögelése után az afrikai tiszta helyzetben lőtt gólt (2–0). Három perc múlva ismét szemfüles volt az elefántcsontparti, Răzvan Patriche és Okan bizonytalanságát felhasználva leszaladt a kapu torkáig, ott ismét mindenkit ki akart cselezni – ez végül nem sikerült neki, de a labda Deachoz pattant, aki a jobb alsó sarkot célozta meg (3–0). Utóbbi születésnapját ünneplő ötéves kislányának dedikálta a gólt.

Ez volt a CFR 1907 sorozatban hetedik győzelme hazai pályán, az Academica nem tudott nyerni az utóbbi öt mérkőzésén.

Dan Petrescu csapata: Giedrius Arlauskis – Mateo Susics, Paulo Vinícius, Kevin Boli, Mario Camora – Cătălin Itu (32. perc Lacina Traoré), Juan Emmanuel Cúlio, Mihai Bordeianu – Ciprian Deac, Billel-Abdel Omrani (73. perc Damjan Djokovics), Valentin Costache (82. perc Claudiu Petrilă).

Végeredmény: • Kolozsvári CFR 1907–Clinceni-i Academica 3–0 (gól: Juan Emmanuel Cúlio 52. perc, 11 m, Lacina Traoré – 68. perc és Ciprian Deac – 71. perc).

A CFR 1907 következő mérkőzése a francia Stade Rennes elleni csoportbeli visszavágó lesz az Európa Ligában, a találkozót a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban játsszák csütörtökön 19.55-kor.További eredmények: • Konstancai Viitorul–Târgoviştei Chindia 3–0 (gól: George Ganea – 7., Radu Boboc – 26. és Louis Munteanu – 93. perc; a mérkőzést Ovidiuban játszották) • Medgyesi Gázmetán–Nagyszebeni AFC Hermannstadt 1–1 (Darius Olaru – 67. perc, illetve Lucian Dumitriu – 61. perc). Vasárnap játsszák a Voluntari-i FC–Botoşani-i FC és az FCSB–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK találkozót, hétfőre marad két mérkőzés, a Gyurgyevói/Giurgiui Astra–Jászvásári/Iaşi-i Politechnika (18 órakor) és a Krajovai Universitatea FC–Bukaresti Dinamó (20.30-kor) meccs, élőben követhető a Look tv, a DigiSport és Telekom Sport tévéadón. Az állás: 1. KV. CFR 1907 30 PONT/15 MÉRKŐZÉS, 2. Viitorul 28/15, 3. Krajova 24/14, 4. Gázmetán 23/15, 5. Astra 22/14 (19–17), 6. Jászvásár 21/14. (pja)

Borítókép: Lacina Traoré (90-es) sorozatban második bajnoki mérkőzésén lőtt gólt – FACEBOOK/FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ-NAPOCA