Huahin: Babos és Begu búcsúzott

Huahin: Babos és Begu búcsúzott
Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott a thaiföldi Huahinban rendezett 250 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornától, miután kedden a második játszmában feladta a szlovén Tamara Zidansek elleni mérkőzését. Irina-Camelia Begu a második fordulóban kikapott kínai ellenfelétől.

A magyar játékos (a világranglista 65. helyezettje) az első gémben rögtön három bréklabdához jutott, de végül az adogató szlovén teniszező (74.) került előnybe, aki 28 percnyi játékot követően megnyerte a nyitó szettet. Babos az elbukott játszma után rosszulléte miatt ápolást kért, a rövid kényszerszünet után folytatta a játékot.

A második szettben a magyar teniszező megnyerte ugyan az első adogatójátékát, de Zidansek 2:1-es vezetését követően ismét brékelőnyhöz jutott, ami után Babos feladta a mérkőzést.

„Sajnos tegnap egész éjjel hánytam, rettentően fáradt, kimerült vagyok. Nagyon sajnálom a versenyt, fantasztikus a hely, és címvédőként jöttem, készen álltam a harcra, de ma szélmalomharcot vívtam, esélyem sem volt” – írta később Facebook-oldalán Babos, aki hozzátette, el van keseredve, de bízik abban, hogy hamarosan rendbe jön.

A második forduló jelentette a végállomást Irina-Camelia Begu számára, két sima szettben vereséget szenvedett a negyedik kiemelt kínai Szaj-szaj Csengtől. Az első játszmában Begunak nem volt esélye, a másodikban azonban 4:2-es vezetést szerzett, ott azonban megtorpant. A mérkőzés 91 percet tartott. A román lány 3400 dolláros csekkel és 30 világranglistaponttal vigasztalódhat.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Zidansek (szlovén)–Babos 6:0, 3:1-nél Babos feladta. 2. forduló, nyolcaddöntő: Cseng (kínai, 4.)–Begu 6:2, 6:4.

Román részről egyesben így csak Monica Niculescu van versenyben, aki a 2. körben a lengyel Magda Linette-tel mérkőzik. Begu és Niuclescu második favorit párosa is a 2. fordulóban volt érdekelt, a Kurumi Nara, Szak-szaj Cseng (japán, kínai) kettős ellen léptek pályára és már az elődöntőre készülhetnek, mivel 87 perc játék után 6:2, 7:5-re nyertek.

Borítókép: A magyar lány betegség miatt adta fel a kilátástalan küzdelmet