Gazdag az idény játékosa, övé a legszebb gól is

Gazdag az idény játékosa, övé a legszebb gól is
Gazdag Dániel lett a legjobb játékos a labdarúgó OTP Bank Liga vasárnap befejeződött 2020–2021-es idényében, amelyben az ő egyik gólját választották a szurkolók a legszebbnek.

A Budapesti Honvédtól az Egyesült Államokba távozó Gazdag a gólkirályt, a paksi Hahn Jánost, valamint a Ferencváros albán válogatott szélsőjét, Myrto Uzunit előzte meg a legjobb játékosok rangsorában.

A futballista az m4sporton rendezett RangAdó-díjátadó szerdai műsorában kiemelte: nagyon fontos számára az Év játékosa díj, amelyre azért lehet különösen büszke, mert a szakma, a társai és az edzők szavazatai alapján bizonyult a legjobbnak.

„Felemás szezon van mögöttem. Egyénileg az eddigi legjobbam volt a mostani idény, de közben a csapatomnak nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Érzékeltem, hogy a szezonban szüksége van az együttesemnek egy olyan játékosra, aki a hátára veszi a brigádot, és örülök, hogy ez nekem többször is sikerült” – nyilatkozta. Hozzátette: elsősorban mentálisan fejlődött sokat a szezonban. „Magabiztosabb lettem, az egyéni teljesítményemet függetleníteni tudtam a csapat eredményeitől. A góljaim sokat segítettek, hogy nagyobb legyen az önbizalmam, és válogatottban is szerezhettem tapasztalatokat” – mondta.

A legszebb gólnak járó különdíjat Gazdag a Diósgyőri VTK ellen lőtt találatával érdemelte ki. A szeptember közepén idegenben 4–2-re megnyert bajnoki találkozón Gazdag duplázott, a 41. percben szerzett első, átemelős gólja pedig kimondottan látványosra sikerült.

A góloknál a végső versenyben a hónapok legszebb találatai vehettek részt. A műsorban elhangzott: a kilenc gólra keddig az interneten összesen több mint tízezer szavazat érkezett a szurkolóktól, és a győztes Gazdag-gól a szavazatok több mint 35 százalékát kapta.

A válogatott bő Európa-bajnoki keretben számításba vett futballista a szezon végén elhagyta a kispestieket, szerződtetését kedden jelentette be az észak-amerikai ligában (MLS) szereplő Philadelphia Union.

A RangAdó-díjátadón hét férfi kategóriában hirdetett győztest a magyar szövetség (MLSZ): az év játékosa, az év felfedezettje, gólkirály, az OTP Bank Liga legjobb edzője, a legjobb játékvezető, a legszebb gól és Fair Play díj. Három kategória (az év játékosa, felfedezettje és edzője) végeredménye a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden csapat részéről a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott 3-3 személyre kategóriánként.

Hétfőn a Ferencvárossal sorozatban harmadszor bajnoki címet nyert Szerhij Rebrov lett az Év edzője, az élvonal legjobb játékvezetőjének járó elismerést Bogár Gergő vehette át, míg az NB I. felfedezettje Schön Szabolcs az MTK-ból.

Kedden a Ferencváros kapta a Fair Play díjat, míg a gólkirálynak járó elismerést a magyar válogatott bő Európa-bajnoki keretébe is meghívott paksi Hahn János vehette át, aki 22 találattal lett a pontvadászat legeredményesebbje.

Borítókép: A kispesti Gazdag Dániel (balra) és a ferencvárosi Lasha Dvali az OTP Bank Liga utolsó fordulójában játszott Honvéd–FTC mérkőzésen – FOTÓ: MTI/ILLYÉS TIBOR

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A bajnok Ferencvárosi Torna Club lett a labdarúgó OTP Bank Liga 2019–2020-as szezonjának Fair Play-díjas csapata. A díjat Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagjától, a szakmai bizottság vezetője adta át.
Sport