Európa Liga: remek formában csap össze a döntőért a Manchester United és az FC Sevilla

Európa Liga: remek formában csap össze a döntőért a Manchester United és az FC Sevilla
Két, remek formában lévő együttes, a Manchester United és az FC Sevilla csap össze vasárnap a labdarúgó Európa Liga első elődöntőjében.

Az FC Sevilla az angol Wolverhampton Wanderers kiejtésével jutott a négy közé (előzőleg a Kolozsvári CFR 1907 csak idegenben lőtt góllal, két döntetlennel búcsúztatta), míg az MU a dán Koppenhága együttesét búcsúztatta hosszabbításban.

Az andalúziai gárda – a sorozat ötszörös győztese – legutóbb februárban kapott ki tétmérkőzésen, azóta 19 találkozóból kilenc döntetlen mellett tízszer nyert, köztük legutóbbi három találkozóján. A Vörös Ördögök, akik 2017-ben voltak El legjobbjai, legutóbbi 24 meccsükből egyet vesztettek el, hatszor játszottak döntetlent, 17 alkalommal pedig győztesen hagyták el a pályát.

„Topcsapat számos erősséggel” – minősítette az ellenfelet az európai szövetség (UEFA) honlapján Julen Lopetegui, az FC Sevilla trénere, aki kiemelte a United jó szériáját, azt, hogy bajnoki mérkőzést január óta nem vesztett a manchesteri együttes. – „A nehéz szituációkon a becsvágy, a felfokozott lélekállapot és a küzdeni vágyás segíthet át bennünket. A cél, hogy egy nagyszerű ellenfél fölé kerekedjünk.”

Ole Gunnar Solskjaer, az MU trénere leszögezte: csapata nem fog egy idényen belül harmadszor is az elődöntőben búcsúzni azt követően, hogy a Ligakupában és az FA-kupában is a legjobb négy jelentette számára a végállomást.

„Volt két elődöntőnk, de szeretnénk megtenni a következő lépést. Elődöntőbe jutni kétségkívül kiváló eredmény, de nem a Manchester Unitednek” – fogalmazott a norvég edző a Manchester Evening Newsban. Mint mondta, az elvesztett párharcokban talán az lehetett a döntő különbség, hogy az ellenfél akarta jobban a győzelmet, most viszont már ők is egyre éhesebbek a sikerre. – „Amikor kikapsz egy mérkőzésen, vesztesz valamiben, amiben nem akarsz, azt nem szeretnéd többet átélni. Úgy gondolom, a játékosaim készen állnak vasárnapi megméretésre.”

Két éve a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között mérkőztek a felek, a sevillai gól nélküli döntetlent követően az Old Traffordon a csereként beállt francia Wissam Ben Yedder duplájával 2–1-re diadalmaskodott a Sevilla.

Az EL-találkozó vasárnap 22 órakor a német Felix Brych sípjelére kezdődik meg Kölnben.

Az Európa Liga németországi záró tornájának eddigi eredményei:

Negyeddöntő:

Hétfőn játszották: • Manchester United (angol)–FC Koppenhága (dán) 1–0 – hosszabbítás után • Milánói Internazionale (olasz)–Bayer Leverkusen (német) 2–1. Kedden játszották: • Sahtar Donyeck (ukrán)–FC Bázel (svájci) 4–1 • FC Sevilla (spanyol)–Wolverhampton Wanderers (angol) 1–0.

A további program (a mérkőzések egységesen 22 órakor kezdődnek, élőben követhető a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadón):

Elődöntő:

Vasárnap: • Sevilla–MU. Hétfőn: • Inter–Sahtar.

Döntő: • augusztus 21., péntek, Köln.