Európa Liga-negyeddöntők: az AC Milan a 92. percben mentett döntetlenre

Európa Liga-negyeddöntők: az AC Milan a 92. percben mentett döntetlenre
Az olasz AC Milan 1–1-es döntetlent játszott csütörtökön az angol Manchester United otthonában a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A vendégek a hatodik és a 12. percben is szereztek egy gólt, de előbbit les, utóbbit pedig kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 38. percben Jacob Harry Maguire egy szabadrúgás után fél méterről az üres kapu helyett a kapufát találta el. A kiegyenlített első félidő után a szünetben csereként beállt elefántcsontparti Amad Diallo az ötvenedik percben fejjel vezetést szerzett a hazaiaknak. A játék képe ezt követően sem változott, mindkét csapat előtt több helyzet adódott, végül a dán Simon Kjaer a 92. percben egyenlített. A milánóiaknál a román idegenlégiós Ciprian Tătăruşanu a cserepadot koptatta.

A Villarreal nagy lépést tett a továbbjutás felé, ugyanis 2–0-ra győzött a Mircea Lucescu edzette Dinamó Kijev vendégeként (a spanyoloknál nem szerepelt a keretben a fiatal román Andrei Florin Raţiu), a holland Ajax Amszterdam pedig házigazdaként győzte le 3–0-ra a svájci Young Boys Bernt.

Az AS Róma házigazdaként 3–0-ra legyőzte az ukrán Sahtar Donyecket. Szintén hazai pályán szerzett megnyugtató előnyt a spanyol Granada és az angol Tottenham Hotspur is – utóbbiban Harry Kane duplázott. Az angol Arsenal pedig a görög Olimpiakosz Pireusz otthonában nyert 3–1-re.

A Slavia Prága (cseh)–Glasgow Rangers (skót) összecsapásnak számos román vonatkozása volt. A házigazdáknál Nicolae Stanciu remek keresztbelövéssel már a 7. percben vezetést szerzett csapatának, s a 34. percben növelhette volna az előnyt, de az a kísérlet elkerülte a célpontot. A vendégek a 36. percben Filip Helander révén egyenlítettek, a gólpasszt Ianis Hagi adta, a svéd hátvédnek formaság volt a kapuba kotorni a labdát. A két válogatott játékost a második félidőben lecserélték, Hagit a 63., Stanciut a 76. percben. A találkozót az aradi Ovidiu Alin Haţegan vezette.

Eredmények, Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések: • Manchester United (angol)–AC Milan (olasz) 1–1 (gól: Amad Diallo – 50. perc, illetve Simon Kjaer – 92. perc) • Slavia Prága (cseh)–Glasgow Rangers (skót) 1–1 (Nicolae Stanciu – 7. perc, illetve Filip Helander – 36. perc) • Dinamó Kijev (ukrán)–Villarreal (spanyol) 0–2 (Pau Torres – 30. és Raul Albiol – 52. perc) • Ajax Amszterdam (holland)–Young Boys Bern (svájci) 3–0 (Davy Klaassen – 62., Dusan Tadics –  82. és Brian Brobbey – 92. perc) • Granada (spanyol)–FK Molde (norvég) 2–0 (Jorge Molina – 26. és Roberto Soldado – 76. perc; kiállítva: Martin Ellingsen – 71. perc, Molde) • Tottenham Hotspur (angol)–Dinamó Zágráb (horvát) 2–0 (Harry Kane 2 – 25. és 70. perc) • Olimpiakosz Pireusz (görög)–Arsenal (angol) 1–3 (Youssef el Arabi – 58. perc, illetve Martin Ödegaard – 34., Gabriel dos Santos Magalhães – 79. és Mohamed Elneny – 85. perc) • AS Róma (olasz)–Sahtar Donyeck (ukrán) 3–0 (Lorenzo Pellegrini – 23., Stephan Kareem El Shaarawy – 73. és Gianluca Mancini – 77. perc).