Európa Liga: már Belgrádban biztossá válhat a tavaszi folytatás az FTC-nek

Pályára lép este a CFR 1907 és az FCSB

Európa Liga: már Belgrádban biztossá válhat a tavaszi folytatás az FTC-nek
A Ferencvárosi Torna Club azzal a tudattal lép pályára csütörtökön a Crvena Zvezda Belgrád vendégeként az Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában, hogy a győzelemmel gyakorlatilag bebiztosítja tavaszi folytatását.

Matematikailag az ugyan még nem dőlhet el, hogy a magyar bajnok az első kettő között zár a csoportban, de a Konferencia Ligás folytatást garantáló harmadik helynél már nem végezhet hátrébb, amennyiben Belgrádban megőrzi százszázalékos mérlegét, miközben a négyes másik meccsén a török Trabzonspor és a francia AS Monaco döntetlent játszik egymással. Legutóbb 2004-ben szerepelt magyar csapat tavasszal valamelyik európai kupasorozatban, akkor a Debreceni VSC jutott az EL jogelődjének számító UEFA-kupa harmadik fordulójába.

A győzelem kivívása viszont rendkívül nehéznek ígérkezik annak ellenére is, hogy az éllovas zöld-fehérek két bravúros sikert követően – a Trabzonsport 3–2-re, az AS Monacót 1–0-ra verték – a pont nélkül sereghajtó Crvena Zvezdához látogatnak. A belgrádi gárda ugyanis egyrészt nagyszerű formában van, a szerb bajnokságban 11 forduló után veretlenül listavezető, másrészt nemzetközi rutinja is számottevő, tekintve, hogy sorozatban hatodszor szerepel a Bajnokok Ligája vagy az EL csoportkörében, idén ráadásul utóbbiban nyolcaddöntőig menetelt.

A negyedik egymást követő idényében főtáblás Ferencváros számára az is intő jel lehet, hogy vasárnap váratlanul kikapott az OTP Bank Ligában, méghozzá az újonc Kecskeméti TE vendégeként. A találkozón, különösen az első félidőben kifejezetten tompán futballozott az oszét (szovjet–orosz) Sztanyiszlav Szalamovics Csercseszov vezetőedző együttese, amely a második játékrészben nem tudta ledolgozni kétgólos hátrányát, de még a szépítés sem jött össze.

A két együttes hosszú történelme során mindössze kétszer csapott össze egymással: 1975-ben a KEK elődöntőjéből a magyarok jutottak tovább 4–3-as összesítéssel.

A Crvena Zvezda–FTC mérkőzés csütörtökön 19.45-kor kezdődik a belgrádi Rajko Mitics Stadionban, a meccset az m4sport élőben közvetíti.

Európa Liga, csoportkör, 3. forduló, H-csoport: • Crvena Zvezda Belgrád (szerb)–Ferencvárosi Torna Club • AS Monaco (francia)–Trabzonspor (török) – ez a találkozó is 19.45-kor kezdődik.  A csoport állása:

1. FTC  2        2        0        0        4–2    6

2. Trabzonsp. 2        1        0        1        4–4    3

3. Monaco      2        1        0        1        1–1    3

4. Crvena        2        0        0        2        1–3    0

*

A labdarúgó Konferencia Ligában szereplő romániai gárdák eddig egyetlen pontot gyűjtöttek a két lejátszott találkozón, s elég nehéz lenne gyarapítaniuk a pontok számát. Az FCSB a dán Silkeborg otthonában szerepel 19.45 órai kezdettel (élőben közvetíti a Pro Arena tévéadó), de számos alapemberét nélkülöznie kell.

A Kolozsvári CFR 1907 a csoport legerősebbnek tartott gárdájánál, a cseh Slavia Prágánál vendégeskedik 22 órai kezdettel (szintén a Pro Arenán követhető élőben), eddigi játéka alapján bravúr lenne a pontszerzés.

Konferencia Liga, csoportkör, 3. forduló:

B-csoport: • RSC Anderlecht (belga)–West Ham United (angol) – ez a találkozó is 19.45-kor kezdődik • Silkeborg (dán)–FCSB. Az állás:

1. West Ham  2        2        0        0        6–3    6

2. Anderlecht       2        1        1        0        1–0    4

3. FCSB         2        0        1        1        1–3    1

4. Silkeborg    2        0        0        2        2–4    0

G-csoport: • Sivasspor (török)–Ballkani (koszovói) – 19.45-kor • Slavia Prága (cseh)–Kolozsvári CFR 1907. Az állás:

1. Slavia         2        1        1        0        4–3    4

2. Sivasspor   2        1        1        0        2–1    4

3. Ballkani      2        0        1        1        3–4    1

4. Kv. CFR     2        0        1        1        1–2    1
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

CFR 1907: GYŐZELEM AZ ELSŐ FELKÉSZÍTŐN

Az osztrák edzőtáborban tartózkodó Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata első felkészülési mérkőzését a helyi területi bajnokságban játszó FC Wels ellen vívta, és magabiztos 4–0 (2–0) arányú győzelmet aratott. A gólokon Mike Cestor (12. perc), Ciprian Deac (37. perc) és Claudiu Petrila 2 (52. és 86. perc) osztozott.

Sport
Sport